Történet

A LAPP cégcsoport története

Aki a jövőt akarja formálni, a múltját ismernie kell.  Nekünk a LAPP-nál gyökereink,  Oskar és Ida Lapp a cégalapítók ösztönző ereje hatással van mindennapjainkra és a jövőbeli cselekedeteinkre is.

Ahogy a múltban, úgy napjainkban is meghatározza értékeinket, az mint ügyfélközpontúság, innovativitás, teljesítményorientáltság és a családias légkör.  Ez az értékrendszer a LAPP cégcsoportnál. Ezért tudott a LAPP cégcsoport a semmiből a világ vezető márkanevévé válni a integrált csatlakozási rendszerek területén.

A siker mérföldkövei

1957 - Az alapkő az ÖLFLEX®

1958-Wohnhaus-Fam-Lapp 690x518px

Ebben az időben egy gazdasági csodazajlik le. Az ipar nő, mégis a gyárakban a gépeket úgy kábelezik, hogy minden eret külön,  -kézzel kell a csőbe  húzni, ami körülményes és költséges is. Oskar Lappnak van egy jobb ötlete: kifejleszti az első ipari kábelt különböző színű erekkel. Mivel ez a kábel olajálló és hajlékony is, Oskar és Ida Lapp ennek a kábelnek az ÖLFLEX® nevet adják. Ezzel a lépéssel megalkotják az első márkanevet ezen a piacon.  A cég központja és a raktára is a saját házukban  Stuttgart-Vaihingenben van ekkor.

1959- Egy álom megvalósítása

Lapp GmbH Stammhaus103 690x518px

Ursula Ida Lapp az, aki a nevére elnevezett U. I. LAPP KG céget a stuttgarti cégbíróságon bejegyzi. Oskar Lapp számára a cégalapítással életének sokéves álma válik valóra. A vállalat induló tőkéjét 50 000 DM banki hitel képezi. Oskar Lapp feladata a megbízások megszerzése és az ügyfelek számára nyújtott tanácsadás. Felesége a megbízások feldolgozásával foglalkozik, valamint a kereskedelmi ügyeket intézi.

1963-66 -Első terjeszkedés

Grundsteinlegung Kabelwerk 690x518px

A Lapp család megalapít egy további céget, többek között 1963-ban a Lapp Kabelweke GmbH-t. A cégközpont a lakóházból a Schulze-Delitzsch utcába költözik,  a két helyszín pár kilométerre van egymástól. A mai napig itt található a cég központja.

1976- A cég nemzetközivé válik

Lapp USA 690x518px

Az USA-ban alapítja meg a Lapp házaspár az első leányvállalatukat. A nemzetközivé válásnak ez a korai lépése nagyon szokatlan volt egy német középvállalkozótól. A siker beigazolta ezt a lépést, itt is sokra becsülik a vállalat ügyfélorientált hozzállását és a lelkes ügyfélszolgálatát.

1983- A második generáció

Siegbert Lapp a második generáció első tagjaként alapít egy újabb vállalatot: az "S" Glaskabel GmbH-t, amelyet később LAPP Systems GmbH-ra módosítanak.

A LAPP Systems világszerte kínálja kábel- és vezetékrendszerek vevőspecifikus konfekcionálását, speciális spirálkábeleket, energiavezető rendszereket és szoftveralkalmazásokat.

1987 –Az új korszak

Oskar Lapp 690x518px

Az alapító Oskar Lapp halálával egy korszak lezárul és egy új kezdődik. Ursula Ida Lapp és fiai, Andreas és Siegbert Lapp sikeresen vezetik tovább a vállalatcsoportot az alapító szellemében.

1992 Oskar-Lapp Alapítvány

171022 igs lapp 0088 690x518px

A vállalkozó emlékére életre hívják az Oskar Lapp Stiftungot. Az alapítvány a szívbetegségek kutatását támogatja. Fiatal kutatók számára kiírják az Oskar Lapp Kutatói Díjat.

1995-2005: Global Player

A nemzetközi cégek száma növekszik. A LAPP vállalatcsoport most már képviseli magát Ázsia, Európa és Amerika fő nemzetközi piacain. A LAPP-csoport 50 vállalatában 2500 dolgozót foglalkoztat, és világszerte több mint 100 képviselettel rendelkezik.

2004 A e-Shop online

e-Shop LAPP onlineshop 690x518px

A LAPP vállalat az első szolgáltatók egyike a kábel- és összeköttetés-technológiai ágazatban, akitől az ügyfelek az interneten keresztül vásárolhatnak. Ugyanakkor továbbra is létezik nyomtatott katalógusa a cégnek.

 

 

2010 ÖLFLEX® World Tour

OELFLEX World Tour 690x518px

LAPP Csoport egy olyan eseményt rendezett, amiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni – Az ÖLFLEX® World Tour-t. Az ÖLFLEX® kábeldob több, mint 51 000 kilométert tett meg, és több mint 2 500 személy írta alá.

2013 Új logisztikai központ nyílt meg

130524 Lapp Logistikzentrum LB 199 690x518px

A ludwigsburgi új szolgáltató és logisztikai központnak köszönhetően a LAPP új standardot határoz meg a kábelipari ágazatban a logisztikára és szervizre vonatkozóan. 30 000 négyzetméteren akár 90 000 kábeldobot raktároznak, amelyeket több mint 30 tehergépjármű rámpán keresztül rakodnak fel. A raktár teljes mértékben automatizált, ez teszi lehetővé hogy a LAPP ügyfelei Németország egész területén  24 órán belül hozzájussanak a termékeikhez.

2015 Alkatrészek helyett rendszer megoldások

A LAPP cégcsoport egyre inkább rendszermegoldásokban gondolkodik,  úgy mint  konfekciónált szervo vezetékek és energialáncok. Ezeket a termékeket ÖLFLEX® CONNECT termékcsoportba sorolja.

 

 

2017 Az unokák generációja

LAPP Lapp-M-13999 690x518px

Matthias Lapp átveszi az üzleti felelősséget  Európa,  Dél-Amerika, Közép Kelet és Afrika térségek felett. Ezzel átveszi a harmadik generáció a stafétát.

2018 Egy új név

Logo HannoverMesse690x518px

A cégcsoport már régóta nem csak kábeleket kínál, hanem komplett rendszermegoldások szállítójaként nemzetközileg is ismeretségre tett szert. Ehhez alkalmazkodva a cégcsoport új nevet kapott: LAPP. Ezáltal egységesítve az összes Lapp cégegységet.