NFPA 79

Az NFPA 79 meghatározza az USA-ban és Kanadában alkalmazásra kerülő gépek elektrotechnikai felszerelésével szembeni követelményeket. A termékek megfelelő tanúsítvánnyal rendelkeznek

service wissenscenter nfpa79 Titelbild Ampel

Safety first – Menjen biztosra tanúsított termékekkel


Az USA-ban és Kanadában alkalmazott készülékekre és gépekre az NFPA (National Fire Protection Association) szabványai érvényesek. Ezek teljesülését egy elismert vizsgálóintézetnek kell tanúsítania.

A készülékekben vagy gépekben alkalmazott olyan komponensek, mint a kábelek, tömszelencék és csatlakozók éppúgy csak akkor kerülnek elfogadásra, ha átestek az alkalmazási területükre vonatkozó ellenőrzésen. Az így kapott vizsgálati jel mutatja az előírt szabvány szerinti megfelelőséget. A tanúsított termékekkel a készülékek vagy gépek átvétele lényegesen gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb.
A LAPP kábelei, vezetékei, tömszelencéi és csatlakozói ezért nemcsak az európai szabvány szerinti, hanem az egyesült államokbeli és a kanadai piachoz szükséges tanúsítványokkal is rendelkeznek. Így semmi sem áll az útjában a LAPP termékek világszerte történő alkalmazásának.