Anyagtulajdonságok

A megfelelő anyagok kiválasztása az összekötő rendszerekhez: Mire kell ügyelni

Schutzartpruefung Wasser 01

Az anyagok között nagy különbségek vannak, előnyökkel és hátrányokkal az adott felhasználás szerint. Ezért pontosan tudni kell, hogy az adott anyag mely jellemzői relevánsak.

A vezetékek méretezésével foglalkozó tervezőknek ezért időt kell rá szánni és megbízni a LAPP-hoz hasonló tapasztalt gyártó gyakorlati tudásában. Hiszen minden összekötő megoldás annyira erős, mint a leggyengébb láncszem – és ez a gyakran egy nem megfelelő szerkezeti anyag.

 

Tűzveszély esetén: Lángálló szigetelőanyag

A jó lángvédelemhez vezető legegyszerűbb út a műanyaghoz kevert halogének használata. Ilyenkor nincs szükség sok adalékanyagra, a mechanikai tulajdonságok csak kismértékben módosulnak. A halogének nagy hátránya azonban, hogy tűz esetén mérgező füstgázokat képeznek, melyek a oltóvízzel maró gőzöket alkotnak.

Alternatíva lehet a HFFR-műanyagok (Halogen Free Flame Retardant) használata, melyek toxikus szempontból veszélytelenek, de esetükben akár 60 százalék töltési szintre van szükség és így a műanyag mechanikai tulajdonságait is negatívan befolyásolhatják. A legújabb trend az ún. szinergisták, melyek együtt jobb tűzvédelmet biztosítanak, mint a két kiinduló anyag akármelyike önmagában. Szinergistaként szóba jöhet például a halogénmentes alumínium-trihidrátból és szilánvegyületekből álló anyag. Az alumínium-trihidrát tűz esetén alumínium-oxidra és vízre bomlik. Ez egy endoterm reakció, mely a tűztől energiát von el. Ezen kívül az elégett anyagból egy kéreg keletkezik, mely védőrétegként szolgál.

 

Időjárási hatások esetén: Védőköpeny

Felhasználástól függően a vezetékeknek ellenállóaknak kell lenniük kenőolajjal, zsírral vagy tisztítószerekkel szemben. A gépiparban manapság kipróbált vezetékeket használnak, melynek köpenye polyvinil-kloridból és poliuteránból (PUR) áll. A PUR a köpenyanyagok igáslova. De a megmunkálása nehézkes, mert a köpeny nehezen vágható. Ezen kívül a PUR éghető és drága. Szükség van kompromisszumra, mely egyesíti a PUR nagyfokú ellenállóképességét és a PVC egyszerű megmunkálhatóságát – ilyen példáulaz ÖLFLEX® 408P és ÖLFLEX® 409P vezetéktípus, mely PUR külső köpennyel PVC-ből készült hézagkitöltő funkcióréteggel rendelkezik.

Az élelmiszeripar érdeklődik a biológiai behatásokkal (pl. mikróbák vagy gombák) szembeni állékonyság iránt. Már léteznek speciális TPE-ből készült köpenyanyagok, pl. a LAPP könnyen tisztítható ROBUST vezetékei, melyeken a mikróbák nem tudnak megtelepedni. A LAPP speciális termoplasztikus elasztomerjeinek titka a sima felület, mely okosan összeválogatott adalékok hozzáadása révén kitölti az anyagban található mikroszkopikus lyukakat és a gőzborotvával végzett intenzív tisztítás során is kötve marad a műanyag szerkezetében.

 

Nemesacél – igen, de...

A nemesacél a helyes választás, ha a rendszerbe tartozó termékeknek ellen kell állniuk a vegyszereknek vagy tisztítószereknek. Éppen az élelmiszeriparban nem lehet megkerülni a nemesacél használatát. Nem rozsdásodik és nincs olyan réteg, mely egyszer csak leválhatna. De itt is vannak különbségek. Éppen az élelmiszeriparban használnak gyakran hipoklórossavat, mely sósavvá bomlik és megöli a szerves anyagokat. Az általánosan használt V2A-nemesacélt a hipoklórossav megtámadja, ezért nem ideális. Ilyen esetekben használják az ellenállóbb V4A ötvözetet. Kiugróan kemény, ellenáll az ütéseknek vagy a kemény kefével végzett tisztításnak.

De a nemesacél megmunkálása nagyon sok ráfordítással jár. Ez különösen érvényes a V4A ötvözetre. Kezeletlen felület esetén a 4A durva, nagy a súrlódás. Ezért a LAPP a V4A-nemesacélból készült termékein, például a EHEDG-tanúsítvánnyal rendelkező SKINTOP® HYGIENIC kábelcsavarvazatot, speciális felületkezelést végez, mely csökkenti a súrlódást. Fontos a felület minél kisebb mértékű durvasága, hogy biztosítani lehessen a problémamentes és teljes körű tisztítást.

Négyszögletű dugaszos összekötőknél a nemesacél nem jöhet szóba, mivel a fém a keménysége miatt csak nehezen megmunkálható. A LAPP ezért egy másik utat választott az EPIC® ULTRA termékkel: A négyszögletes dugasz háza nikkelezett nyomásos cinköntvényből áll. Ez az anyag korrózióálló, legyen szó az olajfúró tornyokon vagy az élelmiszeriparban megtalálható sós ködről.

 

A kaucsuk jól tömít

Ahol a fém fémmel érintkezik, – pl. dugaszos összekötő és a kapcsolószekrény – ott rendszerint tömítés található. A hő- és közegállóság tekintetében hasonló tulajdonságokkal kell rendelkeznie, mint amiből a dugaszos csatlakozó vagy a csavarzat áll, különben ő lesz a lánc leggyengébb eleme. Egy (majdnem) mindentudó anyag a fluorkarbon-kaucsuk (FKM). Ellenáll az időjárásnak, öregedésnek és az ózonnak, valamint a vegyszereknek és akár 200 Celsius fok hőmérsékletet is elvisel. Ha a környezeti körülmények enyhébbek, az etilén-propilén-dién-kaucsuk (EPDM) is jó alternatíva. Az FKM egyetlen apró hátránya: nagyon hideg körülmények között nem megfelelő, 20 fok alatt használata nem javasolt. Hűtőházak vagy egyéb nagyon hideg környezet esetén a szilikon megfelelőbb.

«Néha nincsen bejáratott megoldás, mely világosan előírja, hogy melyik anyag a legjobb. Csak valamennyi előny és hátrány mérlegelése marad. Mi a LAPP-nál pontosan ismerjük termékeinket, és mindig kérjen tőlünk tanácsot, mielőtt egy – nem megfelelő – megoldást választana.»