Kábelek újrahasznosítása

A technológia és az ökológia nem állhat ellentmondásban egymással, ez a meggyőződés alakítja munkánkat. A környezetvédelmi felelősséget következetesen gyakoroljuk. Vevőink is profitálhatnak belőle és kábeleiket környezetbarát módon ártalmatlanítathatják.

Kábelek környezetbarát újrahasznosítása
Vállalati filozófiánk és napi cselekvésünk szilárd eleme, hogy környezetbarát módon bánunk az értékes erőforrásokkal, és törekszünk arra, hogy a technikát összekössük az ökológiával és az ökonómiával. Számunkra a természettel szemben viselt felelősségünk nem ér véget „lakásunk ajtajánál“. Ezért lehetőséget biztosítunk vevőinknek, hogy kábelmaradékaikat környezetbarát módon ártalmatlanítassák partnervállalatainkkal.
A DIN ISO 9001 szerinti tanúsítvánnyal rendelkező üzemekben teljesen machanikus módon bontják szét a kábeleket. Újrahasznosítják az egyes anyagokat, és szakszerűen ártalmatlanítják a nem újrahasznosítható anyagmaradékokat.

Környezetbarát anyagok
Kábel- és tartozékprogramunk olyan halogénmentes termékeket tartalmaz, amelyek az emberek, a környezet és a berendezések számára tűz esetén nagyobb biztonságot és védelmet biztosítanak a toxikus reakcióktól, valamint előnyt jelentenek az újrahasznosítás során. Az összes termék és csomagolás azbeszt- és FCKW-mentes. A PVC kábelek és vezetékek gyártása során messzemenően lemondunk az ólomtartalmú stabilizátorok használatáról.


Környezetbarát innovációk
Csak az ÖLFLEX® NATUR fejlesztése óta lehetséges probléma nélkül biológiailag lebomló olajokat használni kábeleknél.


Környezetbarát gyártás
Gyártóüzemeink újrafeldolgozzák a kábelgyártás maradékai, a tesztgyártás termékei és a selejt nagy részét. A keletkező műanyagmaradékot újrafelhasználják. Meleg használati vizet szállít az a hőszivattyú, amelyet a termelés hűtési folyamatba integráltunk.