Ipari kommunikáció

Megbízható teljes körű megoldások gyárakhoz, gépekhez és berendezésekhez

Mi az ipari kommunikáció? Röviden: az Ön versenyképességének kulcsa! Hiszen az 5G, a WLAN, ill. a rádió, az ipari Ethernet és az IIoT (Industrial Internet of Things) Dolgok Ipari Internete olyan témák, melyekkel a jövőben foglalkoznia kell. Az intelligens PLC-vezérléshez, érzékelőrendszerekhez és beavatkozó elemekhez fejlesztett, ipari felhasználásra is alkalmas, robusztus és kiemelkedő minőségű termékeinkkel támogatjuk az Ön gyárát az okos gyár felé vezető úton.

 

Ipari kommunikáció egy kézből: az érzékelők, beavatkozó elemek és vezérlők szintjétől egészen az árugazdálkodási rendszerig Önnel együtt valósítjuk meg a teljes hálózatba kapcsolást a lehető legnagyobb adatmennyiség megbízható átvitele érdekében. Mi ügyelünk termékeink kiemelkedő minőségére. Hiszen a termelés leállása miatt egy akár rövid időre meghibásodó komponens is hatalmas költséget jelenthet. Ezért kapcsolási megoldásaink a legmegfelelőbbek nagy terhelést jelentő alkalmazási feltételek esetén, valamint kémiai, mechanikai vagy termikus igénybevételnél a lehető legnagyobb biztonságot kínálják meghibásodás ellen.

Előnyeik áttekintése:

  • Termékek minden gyakoribb protokoll szabványhoz
  • Protokoll-független szakértői tanácsadás
  • Nagyteljesítményű réz- és üvegszál-kábelek
  • Teljeskörű megoldások egy kézből: kábelek, csatlakozók, patchkábelek és switchek

Ipari Ethernet vs. Terepi busz

Az Ethernet- és a terepi busztechnológia közti különbség

A LAPP-nál két területről is a legjobbat kapja! Az ipari Ethernet egy fiatal technológia, amely a hagyományos terepi buszrendszerekhez képest jelentős előnyökkel rendelkezhet: Az érzékelők / beavatkozó elemek szintjétől a vezérlők szintjén át egészen az irodai szintig zökkenőmentes hálózati infrastruktúrát és teljesen transzparens kommunikációt biztosít. A PROFINET® szinte korlátlan számú résztvevőnek biztosít címtartományt és jelentősen nagyobb adatmennyiséget képes nagy sebességgel küldeni és fogadni (terepi buszok esetén 10 Gbit/s a 12 Mbit/s helyett). A terepi busz-technológia ezzel szemben a terepi- és vezérlőszinten képes összetett eszközök hálózatba kapcsolására. Kisebb telepítési ráfordítás, valamint az érzékelők és beavatkozó elemek egyszerűbb bővíthetősége jellemzi. A PROFIBUS® inkább kisebb adatmennyiségek szállítására alkalmas és kevesebb résztvevőre korlátozódik.

 

Még nem találta meg a megfelelőt, vagy további segítségre van szüksége a kiválasztáshoz?
Kiválasztó táblázatunk kompakt áttekintést nyújt az összes termékről és tartozékaikról. Intelligens csatlakozási megoldásokat kínálunk az ipari kommunikációhoz.

 

Tesztelje tudását a LAPP e-tananyagaival

IDC e-Learning

Vegyen részt az ipari kommunikáció témájáról szóló e-oktatásainkon és frissítse tudását az automatizálás, az Ethernet és a terepi busz témakörökben!