KÁBELEK ÉS VEZETÉKEK VASÚTI ALKALMAZÁSOKHOZ

Csatlakozási megoldások a vasúttechnikához az LAPP-tól

Train Station

Az Ön igényeinek megfelelő megoldás: áramellátás, vezérlési funkciók és adatátvitel vasúti járművekhez

Az egyre növekvő urbanizáció és az előre haladó digitalizáció egyre újabb követelményeket támaszt a vasúti technológiával szemben. A közlekedési rendszerek iránti igény a népsűrűség növekedésével növekszik és ezzel együtt a vasúti forgalom biztonságával és megbízhatóságával szemben támasztott elvárások is. A vasúti kábeleknek és vezetékeknek meg kell felelniük a különleges biztonsági előírásoknak és eleget kell tenniük a funkcióknak ahhoz, hogy vasúti járművekre jóváhagyást kapjanak. Az LAPP széles vasúttechnikai portfóliójával tesztelt és tanúsított rendszermegoldásokat kap egyetlen forrásból.

Milyen speciális követelményeknek kell megfelelniük a vasúti közlekedés kábeleinek és vezetékeinek?

A vasúti járművek magas rendelkezésre állása és zavartalan működése nagymértékben függ az alkalmazott kábelektől és vezetékektől. Akár áramellátás, adatátvitel vagy vezérlés: A megbízható csatlakozási megoldások zökkenőmentes folyamatot és biztonságos szállítást tesznek lehetővé.

A vasúti járművek kábeleinek és vezetékeinek különleges tulajdonságokkal kell rendelkezniük ahhoz, hogy engedélyezzék őket a vasúti forgalom számára. A döntő tényező az utasok és a személyzet korlátlan biztonsága. Éppen ezért a vasúti járművek tűzvédelmét kiemelten kezelik és szabályozzák Európában a DIN EN 45545-2 szabvány alapján. A vasúti járművek anyagaira és alkatrészeire egyértelmű előírások vonatkoznak.

A DIN EN 45545-2 szerint a vasúti kábeleknek és csatlakozási megoldásoknak a következő alapvető tulajdonságokkal kell rendelkezniük:

Tűz esetén a felhasznált termékek nem járulnak hozzá a tűz terjedéséhez, és elkerülik az emberek sérülését és az anyagok további károsodását. Ezenkívül a termékeknek képesnek kell lenniük ellenállni a külső hatásoknak, például a kő általi ütéseknek, a torziónak vagy az erős rezgéseknek.

Az üzem közbeni rendkívüli éghajlati viszonyok magas követelményeket támasztanak a kábelek, vezetékek, tömszelencék és csatlakozók anyagának tulajdonságai iránt is. A legtöbb alkatrésznek ezért el kell viselnie a –50 °C és + 120 °C közötti hőmérséklet-tartományokat.

 

Miért LAPP termékek a vasúti szállításhoz?

Az LAPP-nál tudjuk, hogy mi a fontos a vasúti forgalomra vonatkozó csatlakozási megoldások terén. A vasúti technológiára vonatkozó LAPP portfóliónk számos normának és biztonsági előírásnak felel meg.

A LAPP termékek előnyei egy pillanat alatt:

 • Saját elektronsugártérhálósító berendezés és IRIS / TS 22163 tanúsítás a Lapp Korea LLC gyártási helyén
 • Kábeltípusok az EN normáknak és más szabványoknak megfelelően
 • Sokéves tapasztalat a vasúti technológia területén
 • Rövid szállítási határidő - magas raktárkészlet
 • Kis minimális rendelési mennyiség és kiszerelés
 • Komplett csatlakozási megoldások egyetlen forrásból

Termékmegoldásaink a vasúti közlekedés számára

Zug offen en
 • ÖLFLEX® TRAIN: Elektronsugárrral térhálósított kábelek a megnövekedett követelményekhez a vasúti ágazatban az EN 50264 szerint 300 V, 600 V 1,8 kV és 3,6 kV, EN 50306 300 V és EN 50382 1,8 kV és 3,6 kV
 • UNITRONIC® TRAIN: Buszkábelek - MVB és WTB - elektronsugárrral térhálósítás a megnövekedett követelményekhez a vasúti ágazatban
 • ETHERLINE® TRAIN: Az Ethernet-kábelek elektronsugárrral térhálósítottak a vasúti ágazat megnövekedett igényei érdekében
 • SKINTOP® MS-HF-M: Sárgaréz kábeltömszelence 98 mm-es kábelátmérőig, a mechanikai és kémiai stabilitással szemben magas követelményeket támasztó területekhez, a vasúti szektor alkalmazásához. Megfelel az EN 45545-2, HL3 és EN 45545-3, E30 követelményeinek. EMC verzióban is elérhető.
 • SKINTOP® ST-HF-M: Halogénmentes, metrikus műanyag kábeltömszelence vasúti alkalmazásokhoz, HL3, rendkívül égésgátló és önkioltó, magas működési megbízhatóság
 • SILVYN® HFX-V0: A folyadékbehatás ellen biztosított, vegyszerekkel szemben ellenálló, alacsony füsttartalmú védőcső egyetlen hajtogatott fém védőcsővel és PUR külső köpennyel
 • EPIC® MH MODULÁRIS RENDSZER: Nagy rugalmasság bármely betétkombinációval egy csatlakozóban. Az EPIC® MH rendszer összedugható a piaci szabványtermékekkel. Vasúti alkalmazásokhoz: EN 45545-2, HL1, HL2 és HL3.

Kábel- és tömszelencekeresőink segítségével gyorsan megtalálja az Ön igényeinek megfelelő összes terméket:

Kábelkeresőhöz

Itt megtalálja a megfelelő kábeleket és vezetékeke

Tömszelencekeresõhöz

Szűrjön menettípus, tulajdonságok, stb. alapján

Védőcsőkeresőhöz

Azonnal megtaláhatja a megfelelő védőcsövet

Csatlakozókeresőhöz

Megfelelő ipari csatlakozó néhány kattintás alatt

Tervezés és szolgáltatás

Vessen egy pillantást a vasúti technológiára vonatkozó termékkatalógusunkba, vagy tudjon meg többet a projekt csapatunk által nyújtott szolgáltatásról.

 • raktári elérhetőség világszerte
 • magas rendelkezésre állás
 • gyors szállítási idő
 • gyors feldolgozás
 • testreszabott szállítás

Referencia: Hyundai-Rotem

train KTX Korea 988x350px

A Hyundai-Rotem koreai vasúti járműgyártóval való szoros együttműködés az LAPP egyik legfontosabb referenciája ezen a piacon számos más ügyfél számára. A Hyundai-Rotem évek óta használja projektjeiben a LAPP termékeket, például a nagysebességű vonatok a Korea Train eXpress (KTX) új vonalához Szöulból Mokpo és Pusan ​​felé, valamint számos elektromos mozdony a KORAIL ügyfél számára. A termékek magas minősége és a kiváló logisztika miatt sikeres az együttműködés a LAPP Korea-val, ahol a kábeleket gyártják.

Itt olvashatja el a Hyundai-Rotem teljes sikertörténetét.