Robotika

A robotok ma már szinte minden ágazatban kéz és kézben dolgoznak az emberekkel. Gyakran olyan feladatokat látnak el, amelyek az emberek számára túl nehezek, veszélyesek vagy egészségkárosítóak: nagy terheket emelnek, a legutolsó sarkot is pontosan fényezik, és tökéletes precizitással végzik el több milliószor ugyanazokat a mozdulatokat.

Robotikai alkalmazások kábelezési megoldásaival szemben támasztott követelmények:

  • szélsőséges hajlító és forgó mozgások
  • kimagasló rugalmasság, stabilitás és hosszú élettartam
  • korlátozott helykínálat a kábelezéshez
  • egyedi konfekciók
  • fontos alkatrészek gyors szállítása
  • változatos kábelrendszerek – a mozgatási folyamatok minden robottípusnál eltérőek

Veszély: Ha meghibásodik egy alkatrész, az egész gyártósor leállhat, ami több milliós kárt okozhat.

 

A LAPP a következőképpen teljesíti ezeket a követelményeket:

A LAPP csoporthoz tartozó, robotikára szakosodott LAPP Muller több mint 30 éve foglalkozik a robotika témakörével, és ennek keretében vezérlő- és adatvezetékeket, speciális vezetékeket gyárt és ehhez kapcsolódóan konfekcionálást végez. A LAPP csoport mind kimagasló minőségű standard termékeket, mind egyedi speciális gyártmányokat kínál.

A Market Management Robotics részleg felel az ügyféligények optimális kielégítéséért, és az ügyfelekkel együttműködve vállalja az egyedi megoldások kifejlesztésének összetett és sok tanácsadást igénylő feladatát. Ha az ügyfél elvárásai nem teljesíthetők a standard választékhoz tartozó termékekkel, akkor az ügyfelet ez a terület segíti tanácsadással és fejleszt ki speciális megoldásokat neki. Ezeket az „egzotikus” speciális vezetékeket ki mennyiségben is legyártjuk.

A LAPP csoport a fenti követelményeknek való megfelelés érdekében a világ egyik legkorszerűbb kábeltesztelő berendezését használja vizsgálatokra, amellyel a legkülönbözőbb mozgásfolyamatok is szimulálhatók és meghatározható a kábelek és vezetékek élettartama.

Termékpéldák: