Élelmiszer- és italgyártás

A higiénia az élelmiszer- és italgyártás legfőbb követelménye. A gyártóberendezéseket ezért a higiénikus tervezés alapelvei szerint kell kialakítani. Ebben fontos szerepet játszanak a kábelek, csatlakozók és csavarzatok is.

Élelmiszer- és italgyártási alkalmazásokban használt kábelezési megoldásokkal szemben támasztott követelmények:
Kevés olyan ipari ágazat van, amely olyan sokoldalú és nagy követelményeket támasztana az üzemeltetési feltételekkel szemben, mint az élelmiszer- és italgyártás. A „higiénikus tervezést” érintő magas elvárások az elektromos alkatrészekre is vonatkoznak, emellett igen változatos a vezetékekkel és tartozékokkal szemben támasztott követelményprofil is. Ellen kell állniuk a legkülönbözőbb vegyi, hő- és mechanikus terheléseknek, hogy hűtőcsarnokokban vagy vizes helyiségekben is alkalmazhatók legyenek és megbízhatóan lássák el feladatukat. Emellett ellenállónak kell lenniük a gyakori tisztítási folyamatok során használt maró hatású savas és lúgos ipari tisztítószerekkel szemben. A folyamatbiztonság szavatolása és a fokozott karbantartási és szervizmunkák miatti állásidők minimalizálása érdekében testre szabott tulajdonságokkal rendelkező speciális termékeket kell használni.

 

A LAPP a következőképpen teljesíti ezeket a követelményeket:
A gép- és berendezésgyártás régi partnereként a LAPP standard és speciális termékek átfogó választékát kínálja, amelyek az élelmiszeripar magas elvárásainak is megfelelnek. Számos partnerrel dolgozunk együtt az élelmiszer- és italgyártás különböző területein, így jól ismerjük az ágazat követelményeit. Termékengedélyeink, valamint EHEDG és ECOLAB® szerinti tanúsítványaink, az IPA tisztatérszabvány alkalmazása, valamint a termékeknek a vállalat saját labor- és tesztlétesítményeiben történő vizsgálata segíti ügyfeleinket céljaik megvalósításában. Minden alkalmazáshoz tudunk meggyőző megoldást kínálni:

  • tejfeldolgozás/fejéstechnika
  • hús- és halfeldolgozás
  • sütő- és cukrászipar
  • palackozóberendezések
  • csomagológépek

Termékpéldák:

 

Sikertörténetek:

 

Tanácsadási szolgáltatásaink és termékválasztékunk minőségének szavatolása érdekében a LAPP csoport tevékeny szerepet vállal a „Safe Food Factory” iparági munkacsoportban. A munkacsoport többek között meghatározza az optimális alkatrészek követelményeit, valamint azok használatát az élelmiszer-ipari gépekben és berendezésekben. Az ezzel kapcsolatos további információkhoz lásd az aktuális F&B fehér könyvünket.

 

Letöltés Whitepaper