Szélerőművek (szárazföldi és tengeri)

A világon a megújuló energiaforrások közül a szélenergia hasznosítása fejlődik a leggyorsabban. Hónapról hónapra újabb és újabb szélerőműparkokat adnak át a világ összes földrészén. Ezek egyre inkább kiváltják majd a fosszilis tüzelőanyagokon alapuló energiatermelést, ami jelentősen tehermentesíti majd a környezetet.

Szélerőműves alkalmazások kábelezési megoldásaival szemben támasztott követelmények:
A különböző, például európai és ázsiai helyszínek eltérő éghajlati viszonyai, valamint a speciális műszaki előírások miatt igen magasak a kábelek, tömszelencék, vezetékek és csatlakozók hő- és rezgésállóságával, valamint csavarószilárdságával szemben támasztott követelmények. Számos beépített alkatrésznek sok éven át megbízhatóan kell működnie -40 és +90 °C közötti hőmérséklet-tartományban, mind szárazföldön, mind tengeren.


A LAPP a következőképpen teljesíti ezeket a követelményeket:
A LAPP csoport az ezen a területen szerzett több mint 50 éves fejlesztési és gyártási tapasztalatára építhet, amelyen sok innováció, magas termékminőség és megbízhatóság alapul.

 

A minőséget csúcstechnológiával felszerelt tesztközpontunk és egy világszerte egyedülálló próbapad segítségével szavatoljuk, ahol akár 12 méter hosszú kábeleket vizsgálhatunk a szélerőművekre jellemző valós körülmények között. A fő piacokon felállított, saját gyártással rendelkező csoportok segítségével ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy mindenhol a kapcsolódó szabványokhoz igazodó standard termékek nagy választékából választhatnak.

Termékpéldák: