Napenergia/napelemek

A napelemek használata évek óta a megújuló energiaforrások hasznosításának egyik lényeges pillére, amely megbízhatóan nagy arányban járul hozzá a német energetikai fordulathoz annak érdekében, hogy az ország sikeresen megbirkózhasson az éghajlatváltozás kihívásaival. A napenergia-hasznosítás az energiaszolgáltatók ipari létesítményeitől a családi házak tetejére szerelt rendszerekig széles körben elterjedt.

Napelemes alkalmazások kábelezési megoldásaival szemben támasztott követelmények:
A kábelezéstechnikához sok éve eredményesen alkalmazott termékek időközben saját európai szabványt is kaptak. A viszonylag fiatalnak számító ágazat ezenkívül gőzerővel dolgozik azon, hogy új technológiákkal, például a szerves napelemekkel (OPV) és további alkalmazásokkal optimalizálja és kiaknázza az ezen a területen rejlő hatalmas lehetőségeket. A napelemágazat kábelezési megoldásokkal szembeni követelményei az erőművek számára gyártott nagy, strapabíró földkábelektől a például a rugalmas OPV-modulok csatlakoztatására használt filigrán csatlakozástechnikáig terjed.


A LAPP a következőképpen teljesíti ezeket a követelményeket:
Innovációs erőnknek köszönhetően hamar felismertük az ebben a piacban rejlő lehetőségeket, és szakkompetenciát alakítottunk ki ezen a területen. Az igényekhez igazodó termékek kifejlesztésétől a napelemes rendszerek kábelezésén át a létesítmények tervezéséhez és megvalósításához nyújtott tanácsadásig egy speciális termékprogramot kínálunk ügyfeleinknek, amellyel teljes körűen elvégezhetik a napelemek kábelezését a tetőtől a pincéig. Ügyfeleinkkel és különböző intézetekkel együttműködve folyamatosan a technológia fejlődését tükröző új termékeket fejlesztünk, amelyek optimálisan megfelelnek az ágazat valamennyi követelményének, mint a minél hosszabb élettartam, strapabíróság vagy rendkívüli rugalmasság.

 

 


A Lapp csoport ezenkívül az ügyfelekkel való szoros együttműködésben új termékeket fejleszt ki az új napelemes technológiákhoz és alkalmazásokhoz (pl. EXPO).

A felhasználókkal, a német TÜV-vel és az észak-amerikai tanúsító intézettel, az UL-lel együttműködésben számtalan vizsgálatot végeztünk el ÖLFLEX® SOLAR vezetékeinken, SKINTOP® kábel tömszelencéinken és EPIC® SOLAR csatlakozóinkon, aminek köszönhetően a legmagasabb minőséget vagyunk képesek szavatolni. Termékeink világszerte felhasználhatók, természetesen RoHS-konformak, és azokat folyamatosan továbbfejlesztjük.

Termékpéldák:

 

Sikertörténetek: