Automatizálás

Az automatizálás- és hálózattechnológia számos innovatív gazdasági fejlesztés motorja, így igen fontos és egyre nagyobb szerepet játszik az ipari és az infrastrukturális ágazatban, különösen a berendezés- és gépgyártás területén. A jövőt olyan új hívószavak határozzák meg, mint az energiahatékonyság, a rugalmas gyártás és a gyártás digitalizálása – más néven az Ipar 4.0.

Az automatizálástechnika iránt egyre nagyobb igény mutatkozik, mivel az az ipari termelékenység növelésének egyik kulcsa. A jövő okos gyárában a teljes mértékben automatizált és hálózatba kapcsolt folyamatok révén testre szabott termékek gyárthatók le az ügyfeleknek, mégpedig rövidebb szállítási idő mellett.

Az automatizálás ezáltal a teljes német ipar egyik lényeges sikertényezőjévé vált. Az ebből fakadó innovációs erő döntő szerepet játszik az automatizálási megoldások felvevőiparainak sikerében, a világpiacon tapasztalható egyre keményebb verseny ellenére.

Automation quer 2c

Automatizálási alkalmazások kábelezési megoldásaival szemben támasztott követelmények:
Az egyre fokozódó digitalizálódás azzal jár a kábelezési és csatlakozástechnika szempontjából, hogy a jövőben egyre több adatot kell továbbítani a gyártásban. A legelterjedtebb rendszer ehhez az informatikából ismert Ethernet szabvány. Az ipari adatvezetékek számára a legnagyobb kihívás, hogy a zord ipari körülmények között is magas adatátviteli sebességeket szavatoljanak: az vezetékeknek gyakran több millió hajlítást kell kibírniuk az energialáncokban, vagy ellenállónak kell lenniük a maró hatású közegekkel és magas hőmérsékletekkel szemben.

 

A Lapp a következőképpen teljesíti ezeket a követelményeket:

Mivel rálátásunk van ügyfeleink automatizálási folyamataira, folyamatosan új, rendszerszintű megoldási javaslatokat, valamint innovatív és fenntartható válaszokat tudunk adni a jövőt érintő legfontosabb kérdésekre. Ügyfeleinknek termékek és teljes körű rendszermegoldások széles választékát kínáljuk a gyár-, épület-, folyamat- és mobil automatizálás terén – mindent egy kézből, kimagasló elérhetőség mellett. Automatizálástechnikai megoldásainkhoz teljes körű kábelezési és csatlakozórendszerek tartoznak, amelyek lehetővé teszik a teljes mértékű hálózatba kapcsolást az érzékelők és működtetők, valamint a vezérlés szintjétől egészen az árugazdálkodási rendszerekig.

Nagy hangsúlyt fektetünk a szakértő tanácsadásra. Ügyfeleinket szakértőink segítik tanácsokkal és igény szerinti rendszermegoldások kifejlesztésével, amelyek meggyőző teljesítményt nyújtanak mind műszaki-gazdasági, mind minőségi tekintetben. Emellett számos hasznos eszközt is kínálunk ügyfeleinknek a méretezéshez és megoldáskereséshez, például a külön az automatizálástechnikai feladatokra összeállított „Automation & Network Guide” című kiadványunkat. Ebben a speciális katalógusban ügyfeleink a lehető legrövidebb idő alatt minden automatizálási feladathoz megtalálhatják a megfelelő kábelezési és csatlakozási megoldásokat.

 

 

 

Termékpéldák:

 

 Sikertörténetek:

  • PROFINET® az ipari kommunikáció vezető szabványa, amelyhez a Lapp teljes körű kábelezés- és csatlakozástechnikát kínál
  • Ipar 4.0 nevezik az automatizálástechnika paradigmaváltását – a Lapp elkíséri ügyfeleit az okos gyár felé vezető úton