SKINTOP® HYGIENIC

Rozsdamentes tömszelence az élelmiszergyártás és a gyógyszeripar számára

A SKINTOP® HYGIENIC rozsdamentes tömszelence élelmiszer- és üdítőital-gyártó ipari alkalmazásra szolgál.

A SKINTOP® HYGIENIC rozsdamentes tömszelence élelmiszer- és üdítőital-gyártó ipari alkalmazásra szolgál.

A SKINTOP® HYGIENIC rozsdamentes tömszelence a gyártás során közvetlenül érintkezhet élelmiszerrel. Megfelelőségét tanúsítják többek között az ECOLAB® tanúsítványai és az EHEDG előírásai szerinti kialakítás.

 

Három fontos jellemző biztosítja a SKINTOP® HYGIENIC optimális tisztíthatóságát és a legszigorúbb higiéniai szabványok szerinti alkalmazását: forma, pontosan illeszkedő kialakítás és anyagfelhasználás. A sarkok és élek nélküli lekerekített forma, valamint a pontosan illeszkedő forma és a gyártás során alkalmazott, nagyon kis tűrés azt eredményezi, hogy semmilyen maradvány nem tapadhat meg a felületen. A SKINTOP® HYGIENIC anyaga V4A (1.4404) rozsdamentes acél, amely hosszú ideig teljesíti a nagy igénybevétellel járó környezeti feltételek követelményeit. Emellett a tömítésekhez élelmiszerbiztonságilag megfelelő, az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA) által engedélyezett anyagot használunk. Továbbá a tömítőanyagként használt speciális elasztomer garantálja a kábel rendkívül nagy mértékű húzásmentesítését.

 

 

A SKINTOP® HYGIENIC M16 x 1,5 és M 20x1,5 méretben szállítható.

 

A tulajdonságok és előnyök áttekintése:

  • Közvetlenül érintkezhet élelmiszerrel
  • ECOLAB® tanúsítvánnyal rendelkezik
  • Optimálisan tisztítható
  • A legszigorúbb higiéniai szabványoknak is megfelel
  • Nem tapadnak le a maradványok
  • Rendkívül nagy mértékű húzásmentesítés a kábel számára

 

A SKINTOP® HYGIENIC a megfelelő választás a kémiai ellenálló képességgel szemben támasztott elvárásokkal és a legszigorúbb higiéniai szabványokkal dolgozó területeken. A SKINTOP® HYGIENIC fontos jellemzője a precíz illesztés, a kialakítás és az anyagfelhasználás.
 

A sima felületű, higiénikus kialakítás megakadályozza a mikroorganizmusok képződését, valamint az élelmiszer-maradványok felgyülemlését. Az alkatrész felületén nincsen rés, üreg vagy külső menet, ezáltal lényegesen csökken az élelmiszergyártó gépek, berendezések vagy komponensek szennyeződésének kockázata. A V4A (1.4404) rozsdamentes acélból készült kivitelnek köszönhetően a SKINTOP® HYGIENIC nagyon ellenálló az agresszív tisztítószerekkel szemben, emellett olaj-, UV- és ózonálló is.

A SKINTOP® HYGIENIC engedélyezett az élelmiszerekkel történő közvetlen érintkezésre a gyártás során. Ezt igazolja az ECOLAB tanúsítványa, valamint az amerikai piacon az FDA és az NFS megfelelő szabványai szerinti anyagfelhasználás.

A SKINTOP® HYGIENIC rendelkezik a szigorú EHEDG  szabvány szerinti tanúsítvánnyal is, ezért minden további nélkül alkalmazható az élelmiszeriparban, a gyógyszer- és vegyiparban (új vizsgálati dokumentum: csővezetékteszt a 2. sz. irányelv alapján, 477/12/12.09.2014 vizsgálati szám).
 
A SKINTOP® HYGIENIC ellenálló, élmentes és megbízható. Az IP 68 védettség szerint engedélyezett SKINTOP® HYGIENIC M 12 x 1,5 – M 25 x 1,5 méretben rendelhető, optimális húzásmentesítést biztosít, és a tömítőanyag teljesíti az FDA előírását. A SKINTOP© HYGIENIC minden további nélkül alkalmazható a -20 °C-tól +100 °C-ig terjedő hőmérséklet-tartományban, és könnyen szerelhető szabványos szerszámmal. A tömítés anyagának kék színe miatt könnyen megkülönböztethető az élelmiszerektől.

 

Az ÖLFLEX® ROBUST az élelmiszer-ipari alkalmazásra megfelelő csatlakozókábel. Ellenáll az időjárásnak, a bioolajnak, a tisztítószereknek és a forró víznek.

 

Használja a SKINDICHT® SM CrNi M-et, ha hozzá megfelelő rozsdamentes ellenanyára van szüksége.

 

A termékre vonatkozó, további információkat megtalálja webáruházunkban!