Ólommentes kábeltömszelencék: Az első portfólió a piacon

Mi már ma gondolunk a holnapra – a SKINTOP®-al Ön már előre gondoskodik a jövőről!

LAPP Content-SKINTOP Buehnenbild HU final

Miért is állunk elő egy ólommentes tömszelencével? Mert mi biztosak vagyunk abban, hogy a jövőben csak az lehet sikeres, aki a fenntarthatóságra is gondol. Ez vonatkozik az alkalmazásokhoz és projektekhez megfelelő kábelcsatlakozási megoldások használatára is. A LAPP-nál segítjük Önt abban, hogy már most megtehesse az előkészületeket a jogszabály hatályba lépése előtt.  Szeretnénk ha ez nem kényszer lenne, hanem szerves részét képezné a vállalati felelősségvállalásnak.

Ezért indítjuk el a világ első ólommentes tömszelence portfólióját a piacon: 2020 szeptemberétől a bevált SKINTOP® és SKINDICHT® kábeltömszelencék leggyakoribb modelljei ólommentes változatban is elérhetők lesznek nálunk. Az ólommentes termékeket a megfelelő cikkszám végén található LF rövidítés jelzi.

Szeretnénk, hogy Ön nyugodtan tekinthessen a jövőbe: hogy ennek eleget tudjunk tenni, a megfelelő tömszelencék korai fejlesztésével hozzájárulunk hosszú távú projektjei sikeréhez.

Ólommentes tömszelencék és ólommentes anyák a SKINTOP® és SKINDICHT® termékcsaládban

SKINTOP MS-M20x1 5 LF

SKINTOP® MS-M

Az első választás a gép- és berendezésgyártásban, a mérés-, verzérlés- és szabályozástechnikában, valamint a mechanikai és kémiai stabilitás magas követelményeinek sokoldalú alkalmazásaihoz. Optimális tehermentesítéssel, nagy befogási tartományokkal, UL tanúsítvánnyal rendelkezik és magas fokú védelmet nyújt.

SKINTOP® MS-SC-M

Az EMC tömszelence  rendkívül vezetőképes, rugalmas EMC érintkező rugóval és alacsony ohmikus ellenállással rendelkezik a megfelelő árnyékolófonatok fogadásához

SKINDICHT® SM-M

A megfelelő anya a SKINTOP® tömszelencéinkhez

 

Minden változat M12 - M63 méretben kapható raktárról. A cikkszám végén az LF rövidítés azonosítja az új ólommentes termékeket. További termékcsoportokat vezetünk be fokozatosan a piacra ólommentes változatban.  A korábbi változatok is rendelkezésre állnak raktáron a szokásos módon a közeljövőben.

Fenntartható anyag - egyenlő minőség

Az ólommentes termékportfólió lehetővé teszi, hogy fenntartható és jövőorientált termékalternatívát válasszon. Nálunk a fenntarthatóság és a minőség kéz a kézben jár gyütt. Az elmúlt hónapokban különböző ólommentes ötvözeteket tanulmányoztunk, hogy megtaláljuk az Ön számára legmegfelelőbb anyagot.

Az ólommentes sárgaréz tömszelencék ugyanolyan megbízható LAPP minőséget biztosítanak, mint az előző változatok. Ez vonatkozik a mechanikai tulajdonságokra és a korrózióállóságra, valamint az EMC tulajdonságaira. Ezen kívül megfelelnek az IP 68 védelmi osztálynak is. Ezt számos vizsgálat is megerősítette saját laboratóriumainkban és külső vizsgáló intézetekben.

Új ROHS-irányelv

Az ólommentes termékeink már most is megfelelő választást kínálnak  azoknak a felhasználóknak, akiknek a termelése integrálva van a globális értékláncokba. A veszélyes anyagok európai korlátozásáról szóló irányelv (RoHS) új anyagirányelvei várhatóan 2021július 21-től lesznek érvényesek.  Ez vonatkozik az ólomtartalmú rézötvözetekben való felhasználására is, amelyet például kábeltömszelencék gyártására is használnak. Eddig egy átmeneti rendelkezés 4%-os ólom tartalmat engedélyezett. Még nem világos, hogy lesz-e meghosszabbítás vagy átmeneti időszak. Az ólom a REACH (a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról szóló rendelet)  listáján is szerepel, amelyet a jövőben lépésről lépésre be fognak tiltani.

Globális kötelezettségvállalás

Eldöntöttük hogy már ma gondolunk a holnapra és előretekintő partnerként szeretnénk Önt támogatni a csatlakozástechnika terén. Bár a ROHS és a REACH Európából származik, jelentős hatást gyakorolnak például az USA-ban (California List) vagy Kínában (rohs-irányelv) alkalmazandó nemzetközi irányelvekre is.

A korai előkészítés és tervezés alapvető fontosságú, különösen a globális gyártók számára, akik hosszú élettartamra támaszkodnak a gépek és üzemek számára, valamint amelyek országokon átívelő termékeket állítanak elő.

 

Kérdése van az ólommentes kábeltömszelencékkel kapcsolatban, vagy szeretne további tájékoztatást kérni? SKINTOP® és SKINDICHT® szakértőink várják az Ön megkeresését!