ÖLFLEX® VFD 2XL (with Signal)

Növekedés a meghajtás-technikai vezetékek területén

Az ÖLFLEX® VFD 2XL és az ÖLFLEX® VFD 2XL with Signal termékekkel a LAPP vállalt által a meghajtás-technika területén kínált vezetékek dupla utánpótlást kapnak. A különféle gyártók frekvencia-átalakítóinak motor-csatlakozóvezetékei eddig kizárólag az észak-amerikai piacon voltak kaphatók. Most azonban a vezetékek CE-jelöléssel Európában is elérhetővé váltak azon ügyfelek számára, akik az USA-ba exportálnak gépeket.

Az ÖLFLEX® VFD 2XL az észak-amerikai piac számára az UL TC-ER szabvány szerint csakúgy 600V-hoz, mint 2kV-hoz engedélyezett, és ez akár vékony falvastagságok esetén is, ahogy az egyébként 600V-hoz szokásos. Ez a vezeték a speciális XLPE szigetelésnek köszönhetően az első olyan vezeték, amely mindkét fontos UL TC-ER értékelést magában foglalja. Ezen túlmenően, mint „Flexible Motor Supply Type“ még az 1000V-os feszültségi osztályt is leképezi. Ezáltal egy és ugyanazt a vezetéket használhatja a legkülönfélébb alkalmazásokhoz, és nem szükséges ezáltal többféle különböző vezetéktípust raktároznia.

Különösen az olyan alkalmazásoknál használható előnyösen fel, ahol szűk a hely és a csomagolási vastagság nagy, mivel ez a vezeték különösen vékony. Ezenfelül az erek szigetelése hálózott polietilénből készül. Így a dielektromos állandó a hálózottságnak köszönhetően alacsonyabb, és ezáltal a lehetséges szivárgóáramok is kisebbek. Az árnyékolás is körülményes, mivel normális esetben ez csak egy fonatból áll. Itt azonban ehhez még egy árnyékolófólia jön hozzá, ami által a vezeték zavarainak kockázata jelentősen csökken. Az ÖLFLEX® vezetékeknél már bizonyító termoplasztikus elasztomerből készült külső köpeny nem csak lángálló, hanem olaj- és UV-álló is.

Az ÖLFLEX® VFD 2XL-nek van egy további, egyeres változata is az elektoros fékhez vagy egy hőérzékelőhöz – ez a „with Signal“ kiegészítő névről ismerhető fel.

 

Tulajdonságok és előnyök áttekintése:

  • Kapacitásszegény VFD-vezetékek
  • UV- és olajálló
  • Lángálló
  • Vezérlőpárral vagy vezérlőpár nélkül a fékhez vagy a hőérzékelőhöz
  • Ftalát-mentes TPE köpeny, XLPE szigetelés
  • 600V és 2000V UL TC-ER listázás, kiegészítőleg 1000V Flexible Motor Supply listázás

További információk: