Ursula Ida Lapp 90. születésnapját ünnepli

Portrait Ursula Ida LAPP

Már az 1950-es évek végén átélte azt, ami ma a nőket mozgatja: 30 évesen férjével megalapította a családi vállalkozást, és sikeresen elsajátította a gyermekek és a karrier egyensúlyát.

Bild 60 Jahre Vorreiterrolle Ursula Ida LAPP

Ma a munka és a magánélet közötti egyensúlyról és az otthoni munkáról beszélünk - olyan kifejezésekről, amelyek valószínűleg teljesen ismeretlenek voltak Ursula Ida Lapp számára 60 évvel ezelőtt, de amelyet ő mindennapjaiban átélt. 1959-ben alapította a U.I. Lapp KG-t férjével, Oskar Lapp-al, mint alkalmazottal . 1963-ig a vaihingeni magánház volt a cég és a család központja, ahol a vállalkozó és az anya megélte azt, ami a mai nők generációját hajtja: a gyermekek és a karrier közötti megfelelő egyensúlyt. Nem csoda, hogy Ursula Ida Lapp mindig is erősen elkötelezett volt alkalmazottai érdekei iránt a családi és szakmai élet összeegyeztetése tekintetében. Ebben az évben a cég nem csak a LAPP 60. évét ünnepli, hanem mindenekelőtt a cég alapítóját a 90. születésnapját.

Menjük vissza az időben: Ursula Ida Emmelmannnak már gyermekkorában felelősséget kellett vállalnia szülőhazájában, Benshausenben, mert az édesanyja tízéves korában meghalt. Így korán a maga útját járta, és kereskedelmi ügyintézőként végez . Mintha megérezte volna, hogy ezt a tudást cégvezetőként fogja használni. 1951-ben feleségül ment Oskar Lapphoz, aki tíz évvel idősebb volt nála. Mivel ők ketten már nem viselik el az akkori NDK megtorlásait, Oskar Lapp először egyedül repül nyugatra. Felesége nagy hassal - akkor már várandós Andreas Lappal -követi őt egy kicsit később Baden-Württembergbe , az egyik kezében egy kis bőrönddel , a másikban az akkor hároméves Siegberttel.

Bild %C3%96LFLEX statt Oper Ursula ida LAPP

A párnak nulláról kell felépítenie az életét az új otthonukban, nincs saját lakásuk, nincs bútoruk, alig van ruhájuk. De van egy álomuk, amelyet szeretnének megvalósítani. Az 1950-es évek végén az Oskar Lapp kifejlesztette az ÖLFLEX-et® az első iparilag gyártott csatlakozási és vezérlővezetéket, amely forradalmasította a csatlakozási technológiát. 1959-ben a Lapp házaspár megalapította a cégét. Mivel férje még mindig máshol dolgozik, Ursula Ida Lapp a cégjegyzékben a cégalapítóként bejegyezhető. A következő években Oskar Lapp veszi át a vevőkkel a közvetlen kapcsolatot, Ursula Ida Lapp gondoskodik a könyvelésről, a megrendelésekről, a reklámról és a gyerekekről otthon. Gyakran utazott kézikocsival a pályaudvarra, hogy megkapja a kábeleket, és tovább is szállítsa őket. Ursula Ida Lapp megállja a helyét a férfiak műszaki világban is. Ha nem elégedett a megkapott ÖLFLEX® minőségével, wuppertali utazásai során panaszt tesz a gyártónál. Mindig el is éri, amit akar.

1963-ban, egy évvel harmadik fiuk, Volker születése után a Lapp család megnyitotta első gyárát, és 1965-ben a cég székhelyét áthelyezték a család rezidenciájáról a jelenlegi központba. A következő években LAPP csoport a világ piacvezető cégévé nőtte ki magát . Oskar Lapp halála 1987-ben nagy csapás volt a cég, de különösen a család számára. A veszteség ellenére Ursula Ida Lapp számára egyértelmű, hogy a közös élet munkájának folytatódnia kell. Fiai, Siegbert és Andreas vezetésével veszi át a cég vezetését. Az 1990-es évek végén átadta a napi üzleti teendőket két fiának , átvette a felügyelő bizottság elnöki tisztét. Időközben ő is lemondott erről a pozícióról, de továbbra is tiszteletbeli elnök és jelen van a társaság életében.

Portrait 60Jahre familie LAPP

Az unokák, Matthias és Alexander Lapp már felelősséget vállaltak a cég életében. Ursula Ida Lapp álma pedig mevalósul: hogy a cég családi kézben maradjon. A cég az ő élete, a családja. Nem csoda, hogy ő a családi gondolkodást, mint vállalkozó is szem előtt tartja. Mivel saját tapasztalataiból tudja, mennyire fontos a munka és a családi élet összeegyeztetése, a munkavállalókat élete minden szakaszában támogatják – például rugalmas munkaidővel vagy a bölcsődei és gondozási létesítmények segítésével.

Még a vállalaton kívül is, Ursula Ida Lapp társadalmilag és kulturálisan is elkötelezett . Elkötelezett a Stuttgartban és környékén található intézmények iránt, de Indiában is tevékeny. 1992-ben fiaival megindították az Oskar Lapp Alapítványt férje tiszteletére, aki szívrohamban halt meg. Az alapítvány támogatja a tudósok szív-és érrendszeri kutatásait. Ursula Ida Lapp többek között baden-württembergi szövetségi érdemrendet és gazdasági érdemérmet kapott a vállalkozóként elért eredményeiért, valamint társadalmi elkötelezettségéért.