Handling Award: Ursula Ida Lapp életműdíja egyben a LAPP okos logisztikai megoldásainak kitüntetése is

Ursula Award

Nagy megtiszteltetés Ursula Ida Lapp számára: A LAPP csoport alapítóját október elején a stuttgarti Motek vásár keretében tüntették ki a Handling Award-dal életműve elismeréseként. A díjat a handling c. szakmai folyóirat ítélte oda. „Ursula Lapp sikeres vállalkozó, mindannyiunk példaképe, mivel vállalkozói bátorságról tett tanúbizonyságot, bizonyította széleslátókörűségét, valamint feladatait mindig teljes odaadással végezte el. Az életművét elismerő Handling Award a vállalkozói széleslátókörűségnek, a bátorságnak és szűnni nem akaró lendületnek szól. Nagy szíve és a vállalat folyamatos, felelősségteljes vezetése meghatározta a LAPP mindennapjait és így lehetett azzá, aminek ma ismerjük” – méltatta a kitüntetettet Dr. Kurt Schmalz, a J. Schmalz GmbH ügyvezetője.

Ursula Ida Lapp kitüntetése volt a Handling Award odaítélésének fénypontja. A Handling Award-ot négy kategóriában ítélik oda. Kitüntették ezen kívül a LAPP két „okos” ötletét, melyek a kábelek egyszerűbb tárolását és felhasználását teszik lehetővé:

  • A 40 cm karimaátmérőjű dobok dobkialakítású dobozolása lehetővé teszi, hogy a letekercselni, valamint darabolni kívánt kábeleket egyszerűen a dobozoláson keresztül húzzák ki anélkül, hogy a kábeldobot kivennék a csomagolásból. A dobozolásban a kábeldobok egyszerűbben szállíthatók és rakásolhatók, valamint védve vannak a szennyeződéstől és sérüléstől is.
  • A max. 90 cm karimaátmérőjű kábeldobok letekercselő raklapja egy raklapkeretből és két beépített görgőből áll. Így a kábeleket egyszerűen közvetlenül a raklapról lehet letekercselni és darabolni, nincs szükség külön daraboló berendezésekre. A villástargonca a raklapot mind a négy oldalán képes megemelni, így optimalizálható a szállítás és a tárolási kapacitás.