UNITRONIC® BUS CAN BURIAL

A Lapp bővíti CAN BUS vezetékei portfolióját az új UNITRONIC® BUS CAN BURIAL-lel. Ez a vezeték kiválóan megfelel a talajban történő, közvetlen fektetésre

A CAN BUS-t a 80-as években fejlesztette ki a Bosch cég autóipari alkalmazásra. A rendszer megbízhatósága és egyszerűsége miatt a CAN BUS ma számos további alkalmazásban megállja a helyét.


Ezek közé tartozik a gép- és berendezésgyártás, ahol a CAN BUS többek között a CANopen protokollal alkalmazható a legkülönbözőbb gyártók vezérléseinek, érzékelőinek és vezérlő elemeinek kommunikációjára. A CAN BUS 2 vagy 4 eres vezetékekkel kialakított.
4 ér esetén a kommunikáció mellett a BUS-hoz csatlakoztatott készülékek tápfeszültsége is biztosítható. Az elérhető vezetékhossz függ az alkalmazott adatsebességtől és keresztmetszettől. Minél nagyobb a keresztmetszet és minél kisebb az adatsebesség, annál nagyobb lesz a lehetséges vezetékhossz.

BUS CAN BURIAL

Hasznos tudnivalók a vezetékek talajban történő fektetéséhez

 

A talajban fektethető vezetékek kiegészítő védelemmel rendelkeznek, hogy védelmet nyújtsanak a vezetékek számára az olyan környezeti hatásokkal szemben, mint a víz, ultraibolya sugárzás vagy mechanikai sérülés. Ezek a vezetékek lehetővé teszik a talajban történő, közvetlen, védőcsövezés nyújtotta kiegészítő védelem nélküli fektetést. Így a piacon a talajban fektethető vezetékek PVC vagy PE külső köpennyel vagy akár kiegészítő szöveterősítéssel rendelhetők. Az acélszövet erősítés védelmet nyújt a vezetékek számára a rágcsálók harapásaival szemben.

Az UNITRONIC® BUS CAN BURIAL főbb jellemzői és előnyei


  • Alkalmas talajban történő, közvetlen fektetésre! Nem szükséges további védőcső vagy -tömlő a vezeték kiegészítő védelmére.
  • A PE külső köpeny lehetővé teszi a magas ózon- és ultraibolya-állóság mellett, hogy a vezeték nagyon jól ellenálljon a víznek, savnak, lúgnak és vegyszereknek.
  • A 7 elemi szálból álló erek lehetővé teszik az eseti jellegű mozgatáshoz történő fektetést.
  • Az ibolyaszínű belső köpeny átmérője (7,1 mm) illeszkedik az elterjedt Sub-D és M12 CAN BUS csatlakozókhoz.

 

Az UNITRONIC® BUS CAN BURIAL különösen ajánlott a következő alkalmazásokhoz:

 

  • Általában a CAN alapú, kültéri vezérlőrendszerekhez
  • Szennyvíztisztítókhoz
  • Kültéri darukhoz
  • Napelemes berendezésekhez (pl. váltóirányító, utánállító egység, időjárásérzékelő)
  • Folyamatautomatizáláshoz (vegyipari berendezések)

 

Webkatalógusunkban csak februártól találja meg az UNITRONIC® BUS CAN BURIAL-t. Azonban már most megrendelheti e-shopunkban, ha egyszerűen begépeli a kosárba a 2170500 cikkszámot.

 

És a részletes műszaki információkat (a német) megtalálja itt az adatlapon!

 

Ne feledje a CAN BUS rendszereihez a megfelelő komponenseket, a SUB-D és M12 csatlakozót: