Hibridvezetékek a hajtástechnika számára

‎Tipkus kábelfelépítés - opcionális érpár a fékhez

‎Tipkus kábelfelépítés - opcionális érpár a fékhez

ÖLFLEX® SERVO FD 7DSL

ÖLFLEX® SERVO 7DSL

 

A Lapp-csoport az új ÖLFLEX® SERVO FD 7DSL és ÖLFLEX® SERVO 7DSL hibridvezetékkel veszi ki részét az úgynevezett egykábeles megoldások trendjéből.

 

Míg korábban szokás volt a szervohajtás és a frekvenciaváltó összekötése két vezetékkel - egy szervovezetékkel a motor tápellátásához, valamint egy jeladókábellel a pozícióra és fordulatszámra vonatkozó adatok továbbításához -, addig a hibridvezetékek mindkét funkciónak egyszerre felelhetnek meg.

 

Az ismert RS485 szabványnak köszönhetően 9,375 MBaud adatátviteli sebesség lehetséges 100 méteres kábelhosszig. Mivel csak egy vezeték szükséges a tápellátáshoz és az adatátvitelhez, és nincsen szükség külön forgójeladó-vezetékre és a hozzátartozó csatlakozóra, ezért jelentős megtakarítási potenciál keletkezik. Főleg kisebb hajtásoknál nem szabad alábecsülni a visszacsatoló vezeték és az M23 csatlakozó relatív költségszerkezetét. Az összeszerelés területén is előnyt jelent a kábelezési ráfordítás csökkenése. Az energiavezető láncokhoz alkalmas vezetékek területén is jelentős haszon a helyigény csökkenése az energiavezető láncokban, főként, hogy a hagyományos szervo- és forgójeladó-vezetékeknek meghatározott minimális távolságra kell lenniük egymástól az elektromágneses összeférhetőség teljesítése érdekében.

A két innovatív hibridvezeték először a hannoveri vásáron mutatkozott be 2014-ben.

 

Ennek titka az, hogy a rendszer az encoder/resolver jeleket a visszacsatoló rendszer tápfeszültségére modulálja fel. A Lapp hibridvezetékei illeszkednek a Sick Hiperface DSL® digitális csatolófelületeihez, amelyek masszív és zavarmentes adatátvitelt biztosítanak a szabályzó és a motor között.

 

A jellemzők egy pillantásra:

 

  • Csupán egy kábel szolgál áramellátásra és adattovábbításra
  • Csökken a kábelezési ráfordítás és a csatlakozók költsége
  • Illeszkedik a Hiperface DSL® motor-visszacsatoló rendszerekhez
  • Kapacitásszegény vezetékszerkezet
  • Halogénmentes (PUR-változat), lángálló és olajálló
  • Tanúsítvánnyal rendelkezik az észak-amerikai felhasználáshoz

 

ÖLFLEX® SERVO FD 7DSL:

  • Energiavezető lánchoz alkalmas hibridvezeték PUR külső köpennyel

ÖLFLEX® SERVO 7DSL:

  • Hibridvezeték PVC külső köpennyel rögzített vezetéshez