Adatvédelem Lapp Austria GmbH

PDF-Version

2021 júniusi kiadás

 

A LAPP AUSTRIA GmbH („LAPP”) nagyon komolyan veszi ügyfelei személyes adatainak védelmét, és betartja az adatvédelmi törvények előírásait. A rögzített adatokat soha nem értékesíti.

Az alábbi nyilatkozat áttekintést ad arról, hogy a LAPP miként biztosítja a védelmet és mely adattípusokat milyen célból rögzít; ezenkívül arra is szolgál, hogy az ügyfél beleegyezését adhassa adatainak szükséges használatához és tájékoztatást kapjon jogairól.

 

Személyes adatnak minősülnek egy meghatározott vagy meghatározható természetes személy tárgyi vagy személyes viszonyaira vonatkozó információk. Ide tartoznak az olyan információk, mint például a név, cím, telefonszám és a születési idő. A személy való személyiségével kapcsolatba nem hozható információk (pl. egy weboldal használóinak száma) nem minősülnek személyes adatnak.

 

1. §: Információk személyes adatok gyűjtéséről

 

  1. Az alábbiakban a személyes adatok gyűjtéséről szóló tájékoztatót olvashatja. Személyes adatnak minősül minden olyan adat, amely az Ön személyével kapcsolatos, mint például a név, cím, e-mail cím, felhasználói magatartás.
  2. Az Európai Parlament és a Tanács általános adatvédelmi rendeletének 4. cikk, (7) bekezdése szerint az adatkezelő: LAPP Austria GmbH (Bremenstraße 8, 4030 Linz, Ausztria).

Az adatvédelmi kapcsolattartó személy Christian Fischböck, akivel az alábbi e-mail címen veheti fel a kapcsolatot: christian.fischboeck(at)lappaustria.at.

 

2. §: Az Önt megillető jogok

 

Önt cégünkkel szemben az Önre vonatkozó személyes adatok vonatkozásában alábbi jogok illetik meg. Az Ön érintetti jogainak érvényesítése ingyenes. Amennyiben érvényesíti érintetti jogait, cégünknek egy hónapja van a válaszadásra.

Ehhez elegendő e-mailt írnia a LAPP-nak: christian.fischboeck@lappaustria.at.

 

  • Hozzáféréshez való jog:

Önnek jogában áll bármikor tájékoztatást kérni a LAPP-tól az Önre vonatkozó elmentett személyes adatokról.

 

  • Helyesbítéshez vagy törléshez való jog:

Ön jogosult azoknak az Önre vonatkozó személyes adatoknak a helyesbítését kérni, amelyeket helytelennek tart. Jogosult továbbá arra, hogy kérje azoknak az Önre vonatkozó személyes adatoknak a kiegészítését is, amelyeket hiányosnak tart. Bizonyos előfeltételek mellett kérheti ezen kívül az Önre vonatkozó személyes adatok törlését. A törlési joggal kapcsolatos további információkat itt talál:

 

  • Az adatkezelés korlátozásához való jog:

 

  • Adatkezelés elleni tiltakozás joga:

Amennyiben adatait valamely jogos érdek alapján kezeljük, Önnek jogában áll az adatkezelés ellen tiltakozni.

 

  • Az adathordozhatósághoz való jog:

Ez a jog kizárólag olyan személyes adat vonatkozásában áll fenn, amelyet Ön személyesen bocsátott rendelkezésünkre. Ön jogosult tőlünk kérni, hogy ezeket a személyes adatokat közvetlenül küldjük el egy másik adatkezelő számára. Továbbá kérheti azt is, hogy az adatokat géppel olvasható formátumban a rendelkezésére bocsássuk. Ez azonban csak akkor érvényes, ha a személyes adatainak kezelése az Ön beleegyezésével vagy egy szerződés alapján vagy pedig szerződéses tárgyalások keretében történik, és maga a feldolgozás automatizált eljárással valósul meg.

 

Önnek jogában áll valamely adatvédelmi felügyelő testületnél panaszt emelni személyes adatainak általunk történő kezelése kapcsán. Ausztriában az egyik illetékes felügyelő testület az Österreichische Datenschutzbehörde (osztrák adatvédelmi hivatal; Wickenburggasse 8–10, 1080 Bécs, Ausztria).

 

3. §: Tiltakozás az adatainak a kezelése ellen, visszavonás

 

  1. Az adatai kezeléséhez korábban megadott beleegyezést bármikor visszavonhatja. A beleegyezés visszavonása jövőbeli hatályú.
  2. Amennyiben személyes adatainak feldolgozását az érdekek kiegyensúlyozására alapozzuk, kifogást emelhet a kezelés ellen. Ez különösen akkor áll fenn, ha a feldolgozás nem szükséges az Önnel kötött szerződés teljesítéséhez, amelyet a funkciók alábbi leírásában mutatunk be. Ilyen jellegű tiltakozás esetén kérjük, adja meg azokat az okokat, amelyek miatt nem kezelhetjük személyes adatait az általunk megadott módon. Indokolt tiltakozás esetén megvizsgáljuk a tényállást, majd pedig megszüntetjük, illetve a kérésének megfelelően megváltoztatjuk az adatok kezelését, vagy részletezzük azokat a kényszerítő erejű jogos okokat, amelyek alapján az adatkezelést tovább folytatjuk.

  3. Természetesen tiltakozhat a személyes adatainak reklám- és adatelemzési célú kezelése ellen.

A tiltakozáshoz elegendő e-mailt írnia a LAPP-nak: christian.fischboeck(at)lappaustria.at.

 

4. §: Személyes adatok gyűjtése honlapunk megtekintése során

 

Amennyiben nem regisztrálja magát vagy más módon nem közöl velünk információkat, csak azokkal a személyes adatokkal kapcsolatban végzünk gyűjtést, amelyeket az Ön böngészője szerverünkkel közöl. Amennyiben meg kívánja tekinteni honlapunkat, az alábbi adatokat gyűjtjük, amelyek számunkra technikailag szükségesek ahhoz, hogy honlapunkat megjeleníthessük Önnek, valamint biztosíthassuk az oldal stabil és biztonságos működését (jogi alapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés f) pontja):

  • IP-cím
  • lekérdezés dátuma és ideje
  • időzóna-eltolódás a greenwichi időhöz (GMT) képest
  • lekérdezés tartalma (konkrét oldal)
  • hozzáférés státusza/HTTP-státuszkódok
  • mindenkori átvitt adatmennyiség
  • weboldal, amelyről a kérés jön
  • böngésző
  • operációs rendszer és ennek a felülete
  • a böngésző szoftver nyelve és verziója

 

5. §: Sütik (cookie) alkalmazása

 

A fent megadott adatokon kívül honlapunk használata közben a számítógépe sütiket ment el. A sütik kis szövegfájlok, amelyeket az Ön gépe tárol a böngészőjéhez hozzárendelve, és amelyeken keresztül bizonyos információk kerülnek ahhoz a helyhez, amely a sütiket (jelen esetben általunk) elhelyezi. A sütik nem tudnak programokat végrehajtani vagy vírusokat telepíteni az Ön számítógépére. Arra szolgálnak csupán, hogy az internetkínálatot felhasználóbarátabbá és hatékonyabbá tegyék. Sütiket az alábbi célokra használunk:

           

Feltétlenül szükséges sütik: a weboldalunk működtetéséhez nélkülözhetetlenek, ilyen sütik teszik például lehetővé, hogy Ön árukat tegyen a kosárba. Általában csak olyan tevékenységekre válaszul kerülnek elhelyezésre, mint a szolgáltatások kérése, így például az adatvédelmi beállítások megadása, bejelentkezés vagy űrlapok kitöltése. A böngészőjében beállíthatja a sütik blokkolását vagy az azokra való figyelmeztetést. Ebben az esetben előfordulhat azonban, hogy az oldal meghatározott részei nem működnek.

 

Teljesítmény sütik: annak meghatározására szolgálnak, hogy milyen jól jelenik meg weboldalunk a különböző böngészőkkel, és hogy merülnek-e fel gondok a weboldal betöltési idejével. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy javítsuk a weboldalt technikai szempontból. Ezeknek a sütiknek a segítségével vesszük számba az oldalunkon történő látogatásokat és a forgalom forrásait, hogy ily módon mérjük és javítsuk az oldalunk teljesítményét. A sütik segítenek nekünk meghatározni a legnépszerűbb és legkevésbé népszerű oldalakat, és segítségükkel figyeljük a látogatók mozgását az oldalon. A sütik által gyűjtött információk aggregált jellegűek, ezért minden esetben anonimok. Amennyiben nem engedélyezi a sütik használatát, nem értesülünk róla, hogy felkereste az oldalunkat.

 

A funkcionális sütik nemcsak weboldalunk működéséhez szükségesek, de a felhasználói élmény javítását is szolgálják. Ezekkel a sütikkel képes a weboldal a bővített funkciókat és a személyre szabást biztosítani. A sütiket cégünk, valamint olyan harmadik szolgáltató fél is elhelyezheti, akinek szolgáltatásait oldalainkon használjuk. Amennyiben ezeket a sütiket nem engedélyezi, előfordulhat, hogy ezeknek a szolgáltatásoknak némelyike vagy mindegyike nem működik kifogástalanul; az oldal maga azonban használható.

 

A hirdetési sütik / marketing célú sütik lehetővé teszik számunkra, hogy figyelemmel kísérjük a felhasználói magatartást a weboldalon és ezáltal megfelelő ajánlatokat jelenítsünk meg, továbbá felismerhessük a navigálásban fellépő problémákat. Ezeket a sütiket a weboldalunkon keresztül reklámpartnereink helyezik el, akik az információkat érdeklődésével kapcsolatos profilalkotásra, valamint az Ön számára releváns más weboldalak ajánlására használják. A partnereink közvetlenül személyes adatokat nem, csupán az Ön böngészőjének és internetkészülékének egyedi azonosítóját mentik. Amennyiben ezeket a sütiket nem engedélyezi, kevesebb célzott reklámot fog látni.

Ezek az alábbi táblázatban megadott sütikategóriák.

 

Ezen túlmenően a sütik két típusát különböztetjük meg, az úgynevezett First-Party (elsődleges süti) és a Third-Party (harmadik fél sütije) sütiket.

First-Party (vagy 1st Party) sütiket kizárólag a jelen weboldal helyez el, azok csak tőlünk származnak. Az ilyen, az Ön számítógépe által elmentett sütik teszik számunkra lehetővé, hogy felismerjük Önt weboldalunk újbóli felkeresése esetén. Ilyen sütit kizárólag társaságunk helyezhet el, harmadik fél nem szerez tudomást róluk, és az ilyen sütiket nem is adjuk tovább harmadik félnek. A First-Party sütik célja, hogy érdemi információkat nyújtsanak az oldal használatáról. Amennyiben böngészőjében nem végzi el a megfelelő beállításokat, akkor a First-Party sütik nem blokkolódnak. Third-Party (3rd Party) sütiket külső szolgáltatók helyeznek el.

 

Böngészőjének beállításait igényeinek megfelelően konfigurálhatja, így például visszautasíthatja a Third-Party sütik vagy akár az összes süti elfogadását. Felhívjuk azonban figyelmét arra, hogy a sütik visszautasításakor előfordulhat, hogy nem tudja majd a jelen weboldal minden funkcióját használni.

 

A sütikkel kapcsolatos további információkat a jelen adatvédelmi nyilatkozatnak azokban a fejezeteiben is talál, amelyek az adott szoftverre vonatkoznak.

 

Annak érdekében, hogy mindig aktuális adatokkal rendelkezzen a jelen oldalon használt sütikről, rendelkezünk egy olyan eszközzel, amely rendszeresen meghatározza és az alábbiakban felsorolja a sütiket. Ha egy süti a felsorolásban „Flash sütiként” van megjelölve, azt nem az Ön böngészője fogadja, hanem a Flash-Plug-In. Amennyiben nem szeretné a Flash sütiket elfogadni, ennek megfelelően kell konfigurálnia böngészőjét. Ezen túlmenően javasoljuk, hogy rendszeresen törölje manuálisan a sütiket és böngészőjének előzményeit is.

 

Az éppen folyamatban lévő rendszerátállítás következtében előfordulat a sütik egyszeri vagy többszörös felhasználása. Továbbá előfordulhatnak itt fel nem sorolt sütik is.

A rendszerátállítás befejezését követően azonban frissíteni fogjuk a sütik felsorolását.

 

Az alábbi felsorolásban technikai okokból kifolyólag angol fogalmak olvashatók, ezeket a szoftver automatikusan generálja és illeszti be. Ezáltal biztosítható, hogy a felsorolás mindig naprakész és pontos legyen. Az egyes fogalmak fordítása:

 

Angol
Duration/Type/Category/Description/Days/Years

Cookie is used for routing and balancing network traffic.

This cookie is set by websites using certain versions of the cookie law compliance solution from OneTrust. It is set after visitors have seen a cookie information notice and in some cases only when they actively close the notice down. It enables the website not to show the message more than once to a user. The cookie has a one year lifespan and contains no personal information.

 

Magyar
Adattárolás időtartama/A sütik típusa/Kategória/Leírás/Napok/Évek

A sütik az útválasztásra (Routing), valamint a hálózati forgalom kiegyenlítésére szolgálnak.

A sütiket olyan weboldalak helyezik el, amelyek a OneTrust jogszabályi megfelelőségi szoftverének bizonyos verzióit használják. Elhelyezésük azután történik, hogy a látogatók a sütikre vonatkozó tájékoztatást megtekintették, és néhány esetben csak akkor, ha a tájékoztató ablakot aktívan be is zárják. Ez lehetővé teszi a weboldal számára, hogy az üzenetet ugyanannak a felhasználónak egynél többször ne jelenítse meg. A sütik tárolásának időtartama egy év, személyes információkat nem tartalmaznak.

 

6. §: A weboldal további funkciói és ajánlatai, az adathasználat célja

 

A weboldalunk tájékozódásra történő használata mellett több olyan szolgáltatást is kínálunk, amelyeket igény esetén használni tud. Ehhez általában további személyes adatokat kell megadnia, amelyeket az adott szolgáltatás nyújtásához használunk fel, és amelyekre a fentnevezett adatkezelési alapelvek érvényesek.

 

A LAPP a fentnevezett adatokon túl rögzít és elment minden olyan információt, melyet az ügyfelek a weboldalon megadnak vagy a LAPP számára egyéb módon átadnak. Ilyen adatok például:

 

  • Cégnév
  • Adószám
  • Megszólítás
  • Megrendelő neve
  • Vezetéknév
  • Keresztnév
  • LAPP ügyfélazonosító
  • Funkció
  • Osztály
  • Cím
  • E-mail
  • Telefonszám
  • Faxszám

 

A LAPP az adatokat arra is használja, hogy ügyfeleivel a termékekről, szolgáltatásokról, valamint a rendelésekről kommunikáljon. A LAPP frissíti a rekordhalmazokat és az ügyfélfiókokat, és az adatok alapján olyan termékeket és szolgáltatásokat ajánl ügyfeleinek, melyek érdekelhetik őket. Az információkat a LAPP felhasználja arra is, hogy javítsa az e-Shop szolgáltatást és az internetes oldalt, hogy elkerülje vagy felfedje a visszaélést, a csalást, illetve lehetővé tegye harmadik fél számára, hogy a LAPP részére műszaki, logisztikai vagy egyéb szolgáltatást nyújtson. Ezenkívül az adatokat arra is használja, hogy elmentse a bevásárlókosarakat, illetve a megrendelési sablonokat, melyeket ismételt használat esetén ismét az ügyfél rendelkezésére bocsát.

 

A LAPP ezeket az adatokat csak akkor használja fel termékekre vonatkozó közvéleménykutatásra és marketing célokra, ha az ügyfél korábban beleegyezését adta, illetve – amennyiben ezt jogszabályok megengedik – nem fejezte ki tiltakozását.

 

Az adatkezelésbe részben külső szolgáltatókat is bevonunk, akik megbízásunkból kezelik a személyes adatokat, és ezt szolgáltatásként bocsátják rendelkezésünkre. Gondosan választjuk ki és bízzuk meg a szolgáltatókat, akik kötelesek utasításainkat követni és rendszeres ellenőrzésnek alávetni magukat. Adatfeldolgozóinkkal szerződéses viszonyban állunk (ún. „adatfeldolgozói szerződések”). Ez azt jelenti, hogy adatfeldolgozóink a személyes adatait csak akkor kezelhetik, ha mi erre utasítást adunk. Az adatfeldolgozók az Ön személyes adatait kizárólag részünkre továbbítják. Az adatfeldolgozók végrehajtanak továbbá minden olyan technikai-szervezési intézkedést is, amelyek szükségesek az adatai biztonságos kezeléséhez, és a személyes adatait csak addig tárolják, amíg mi arra utasítást adunk. Amennyiben szolgáltatóink vagy partnereink székhelye az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívül eső államban van, ajánlatunk leírásában felhívjuk figyelmét ennek a körülménynek a következményeire.

 

Bizonyos körülmények között törvényileg kötelesek vagyunk a személyes adatok továbbítására és harmadik féllel való megosztására.

 

Ezen túlmenően az Ön személyes adatait továbbíthatjuk harmadik fél részére, ha az akciókon való részvételt, nyereményjátékokat, szerződéskötéseket vagy hasonló szolgáltatásokat partnereinkkel együtt hirdettük meg és ehhez megszereztük az Ön beleegyezését is, vagy egyéb okokból erre jogosultak vagyunk. Bővebb információkat személyes adatainak megadásakor kap vagy pedig az alábbiakban az ajánlat leírásában talál.

 

Az adatokat, amennyiben erre jogos érdek áll fenn, a Lapp vállalatcsoport más vállalatához is továbbíthatjuk. A nem EU-hoz tartozó külföldi országokban lévő vállalatok esetében megfelelő adatbiztonsági szintet biztosítunk.

 

6a §: Bejelentkezés, LAPP-ID

 

A LAPP hitelesítési rendszere (LAPP-ID) az egyértelmű személyes azonosításra szolgál, és támogatja az ügyfeleket a biztonságos bejelentkezés során.

A LAPP-ID a következő elemekből áll: személyes e-mail cím + jelszó

 

A LAPP-ID ügyfél azonosításhoz való bejelentkezés során rögzítjük az Ön által megadott adatokat, majd az azonosítóhoz lekérdezéseket és felhasználói magatartást rendelünk hozzá, különösképpen azt, hogy mikor és milyen gyakran jelentkezik be az e-Shop-ba, bejelentkezett-e valamely webinar-unkra, tett-e fel kérdéseket a chaten keresztül, vagy pedig a végez-e a konfigurátorral kábelkonfigurálást.

 

Az egységes bejelentkezés az ügyfélazonosítás és profiladatainak kezelése mellett arra is szolgál, hogy megvédje az ügyfélre vonatkozó információkat a támadásoktól. Ezen túlmenően a fentieket alapul véve igazítjuk weboldalunkat az Ön igényeihez, hogy Önnek releváns információkat, valamint megfelelő termékeket és szolgáltatásokat ajánlhassunk.

 

A bejelentkezési adatok használatának jogi alapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés b) pontja, amennyiben a szerződés előkészítéséről, megkötéséről és végrehajtásáról van szó és az általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk, (1) bekezdés f) pontja, amennyiben Ön az ügyfelünk munkatársa; jogos érdeknek a szerződés megkötése számít. Az oldal jobb személyre szabása vonatkozásában jogi alap az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés f) pontja; jogos érdek a Shop és egyéb ajánlatok optimalizálása és személyre szabása.

 

A LAPP az Ön bejelentkezéséhez az Auth0 Inc. gyártó (10800 NE 8th Street, Suite 600, Bellevue, Washington 98004, USA) Auth0 szoftverkomponensét használja. Ebből a célból a felhasználó e-mail címe és a jelszó kerülnek továbbításra az Auth0 számára. A felhasználó a LAPP-ID-be való bejelentkezéssel kifejezetten beleegyezik személyes adatainak az Amerikai Egyesült Államokban vagy valamelyik EU államban lévő külső személyazonosság-szolgáltatóhoz történő továbbításába. További információkat a https://auth0.com/docs/compliance oldalon talál.

A megfelelő adatvédelmi szintet az európai általános szerződési feltételek biztosítják. Az Auth0-t az Európai Unió Bírósága által a „Schrems-2” ügyben hozott ítélete arra ösztönözte, hogy további biztosítékokon dolgozzon. Ezt nyomon követjük, és a megoldási javaslatokat be fogjuk kérni.

 

7. §: Kapcsolatfelvételi űrlap és kapcsolatfelvétel e-mail segítségével

 

Internet oldalunkon található egy kapcsolatfelvételi űrlap, amely az elektronikus kapcsolatfelvételre szolgál. Amennyiben a felhasználó él ezzel a lehetőséggel, a beviteli mezőkben megadott adatok továbbításra kerülnek részünkre, majd azokat el is mentjük. Ezek az adatok a következők:

 

  • Megszólítás
  • Vezetéknév
  • Keresztnév
  • Cégnév
  • Osztály
  • Ügyfélazonosító
  • Cím (postai irányítószám, város, utca, házszám, ország)
  • E-mail cím
  • Telefon és fax
  • Tárgy és közlemény

 

Az üzenet elküldésének idejében a felhasználó IP-címe, valamint a küldés dátuma és ideje kerülnek elmentésre.

 

Alternatív megoldásként a rendelkezésre bocsátott e-mail címen történő kapcsolatfelvétel is lehetséges. Ebben az esetben a felhasználó által az e-mailben megadott személyes adatok kerülnek elmentésre.

Ezeket az adatokat harmadik fél számára nem továbbítjuk. Az adatok kizárólag a beszélgetés feldolgozására szolgálnak.

Az adatkezelés jogi alapját a felhasználó beleegyezésének megléte esetén az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés a) pontja képezi.

Az e-mailben küldött adatok kezelésének jogi alapját pedig az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés f) pontja képezi. Amennyiben az e-mailben felvett kapcsolat valamely szerződés megkötését célozza, akkor az adatkezelés kiegészítő jogi alapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés b) pontja. A beviteli maszkban megadott személyes adatok kezelése kizárólag a kapcsolatfelvétel feldolgozását célozza. Amennyiben a kapcsolatfelvétel e-mailben történik, ebben az esetben is adott az adatfeldolgozásra vonatkozó szükséges jogos érdek. A küldési folyamat során feldolgozott egyéb személyes adatok arra szolgálnak, hogy megakadályozzák a kapcsolatfelvételi űrlappal való visszaélést és szavatolják információtechnikai rendszereink biztonságát.

Az adatok törlésre kerülnek, amennyiben azok az adatgyűjtés céljainak eléréséhez többé már nem szükségesek. A kapcsolatfelvételi űrlap beviteli maszkjában megadott, valamint az e-mailben küldött személyes adatok vonatkozásában ez akkor lép fel, ha véget ér a beszélgetés a felhasználóval. A beszélgetés akkor számít befejezettnek, ha a körülmények arra engednek következtetni, hogy az adott tényállás véglegesen tisztázásra került.

A küldési folyamat során kiegészítőleg rögzített személyes adatokat legkésőbb a meghatározott határidő (hét [7] nap) lejárta után töröljük.

 

8. §: Szolgáltatók: webhelyüzemeltetés és -működtetés, technikai szolgáltatók

 

A szerződés lebonyolítása keretében az adatokat a fenti szolgáltatók, a LAPP Service GmbH, valamint a SETU GmbH (Königsturmstraße 28, 73525 Schwäbisch Gmünd, Németország) szerverein tároljuk.

 

9. §: Szolgáltatók: bonitásvizsgálat

 

Jogos érdekből és a hitelképesség ellenőrzése céljából a LAPP hitelképességi információkat szerez be és tárol. Ezeket az információkat az alábbi gazdasági információs vállalkozások szolgáltatják:

  • KSV1870 Information GmbH (Wagenseilgasse 7, 1120 Bécs, Ausztria);
  • Wirtschaftsauskunftei Wisur GmbH (Geislbergstraße 17–19, 1110 Bécs, Ausztria).

 

10. §: Bonitásvizsgálat a nem Németországi székhellyel rendelkező EU ügyfeleknél

 

Jogos érdekből és a hitelképesség ellenőrzése céljából a LAPP az EU-tagállamokból származó, de nem németországi székhellyel rendelkező ügyfelek esetében további hitelképességi információkat szerez be és tárol. Ezek az információk a LAPP Csoport adott országában illetékes leányvállalata által kerülnek beszerzésre. Ha tudni szeretné, melyek ezek a leányvállalatok, keresse fel az alábbi oldalt:

https://www.lappgroup.com/.

A jogalap az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés f) pontja.

 

11. §: Google remarketing

 

A weboldal a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“) remarketing technológiáját használja. Ennek a technológiának a segítségével az internetoldalunkat vagy online szolgáltatásainkat már korábban felkereső, és az ajánlat iránt érdeklődő felhasználókat a Google partner hálózathoz tartozó oldalak célzott reklámokkal szólítják meg. A reklámok megjelenítése sütik, azaz a felhasználó számítógépén tárolt kis szövegfájlok alkalmazásával történik. A szövegfájlok segítségével elemezhető a felhasználói magatartás a weboldal látogatása közben, majd ezek az ismeretek felhasználhatók termékek célzott ajánlására és az érdeklődésen alapuló reklámozásra.

Ön deaktiválhatja a sütik ilyen célú felhasználását a Google által, amennyiben felkeresi a Google reklám deaktiválására szolgáló oldalt (https://policies.google.com/technologies/ads?hl=de). Ezenkívül deaktiválhatja a sütik használatát harmadik felek számára is, ha felkeresi a Hálózati Reklám Kezdeményezés deaktivációs oldalát (https://optout.networkadvertising.org/?c=1#!%2F).

Az adatok egy év időtartamra kerülnek mentésre. Felhívjuk figyelmét, hogy a Google saját, tőlünk független adatvédelmi irányelvekkel rendelkezik. A Google adatvédelmi rendelkezéseiről az alábbi honlapon tájékozódhat https://policies.google.com/privacy/update?hl=de&gl=de.

 

11a §: Double Click Ad Exchange

 

A DoubleClick a Google Ireland Limited (Google Building Gordon House, Barrow St, Dublin 4, Írország) és a Google Inc. terméke, amely digitális reklámokat kínál az interneten. A DoubleClick lényege a hirdetéskiszolgálás (adserver), amelynek segítségével a forgalmazók (angolul: Publisher), hirdetők és hirdetési hálózatok célzott internetreklámokkal tudnak a felhasználókhoz fordulni. A DoubleClick használatával a weboldalak bevételszerzésre használhatók, online kampányok hajthatók végre és reklámkapcsolatok alakíthatók ki. Ehhez a Google’s Doubleclick többet között a DoubleClick Ad Exchange-et kínálja.

 

Ezzel a platformmal növelhető a reklámból finanszírozott weboldalak megtérülése, hiszen optimalizálható a hirdetések elhelyezése és az ajánlatok is. A platform valós idejű és egyesíti a hirdetési hálózatokat, ügynökségeket és harmadik fél szolgáltatókat a szinergia kihasználása érdekében.

 

Minden weboldallátogatás nyomokat hagy hátra IP-címek, korábban felkeresett weboldalak és a böngészési magatartásra irányuló indikátorok formájában. Az adserver a felhasználó böngészőjébe sütit helyez el, hogy információkat jegyezzen fel a böngészési magatartásról. Ezek az információk többek között az adott termékkereséshez használt kulcsszavak lehetnek. A sütik olyan kis szövegfájlok, amelyeket az Ön végberendezésének böngészője ment el helyileg a gyorsítótárába. A sütikben tárolt információkat a Google vagy akár harmadik fél rögzítheti és értékelheti ki. Mivel az adserver a sütik segítségével kapcsolatot hoz létre, a következő látogatáskor már megfelelő reklám jelenik meg.

 

Amennyiben a weboldal nem partnere a DoubleClick-nek, a felhasználó számára standard display hirdetés (banner) jelenik meg, de ebben az esetben is kerül süti elhelyezésre, amely lehetővé teszi az információk gyűjtését a jövőbeli reklámozás és a nyomon követés céljára. Mivel az ilyen hirdetési hálózatok igen kiterjedtek, annak valószínűsége, hogy a használt számítógépen már van ilyen süti, igen nagy.

 

A Google tájékoztatása szerint előfordulhat, hogy a gyűjtött adatok az Amerikai Egyesült Államokban lévő valamely Google szerverhez kerülnek átküldésre és tárolásra, és hogy Google elemzi az Ön böngészési magatartását. A Google ezeket az információkat adott esetben harmadik fél részére is kiadhatja, amennyiben erre törvényi kötelessége van, és amennyiben ez a harmadik fél a Google megbízásából kezel adatokat.

A jogi alap az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés a) pontja; a megfelelő sütik elhelyezése kizárólag az Ön beleegyezésével történik. A Doubleclick Ad Exchange-et marketing célokra, valamint az internetoldal optimalizálására használjuk, hogy az adott felhasználónak lehetőleg releváns hirdetéseket jeleníthessünk meg, és javítsuk marketingkampányaink hatékonyságát.

Amennyiben elfogadja ezt a sütiszolgáltatót a sütibanner kiválasztása keretében, az általános adatvédelmi rendelet 49. cikk, (1) bekezdés a) pontja szerint beleegyezik adatainak az Egyesült Amerikai Államokban történő feldolgozásába. Az Amerikai Egyesült Államokat az Európai Bíróság az általános adatvédelmi rendelet szempontjából elégtelen adatvédelmi szinttel rendelkező államként sorolta be. Fennáll annak a kockázata, hogy adatait az amerikai hatóságok ellenőrzési és felügyeleti célokból – adott esetben a jogsegély lehetősége nélkül is – felhasználják.

További információkat, többek között tájékoztatást arról, hogy miként tudja kezelni a Google sütijeit, a Google adatvédelmi nyilatkozatában talál: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=de.

 

12. §: Hírlevél (Quick Info)

 

Arra az esetre, ha az ügyfelek hivatkozni szeretnének a weboldalon felkínált hírlevelekre és témaújdonságokra, a LAPP-nak szüksége van egy e-mail címre, valamint olyan információkra, amelyek lehetővé teszik annak ellenőrzését, hogy az e-mail cím tulajdonosa beleegyezik-e a hírlevél küldésébe (Double-Opt-In eljárás).

 

További adatok kizárólag önkéntes alapon kerülnek gyűjtésre.

A feliratkozáshoz az alábbi adatokat kell megadni (a *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező):

  • Megszólítás
  • Vezetéknév
  • Keresztnév
  • Cégnév
  • E-mail cím*
  • Ügyfélazonosító
  • Funkció
  • Osztály

 

A hírlevélre való feliratkozáskor az internetszolgáltató (ISP) által megadott, az adott személy által a feliratkozás időpontjában használt számítógépes rendszerre vonatkozó IP-címet, illetve a feliratkozás dátumát és időpecsétjét tároljuk. Ezeknek az adatoknak a mentése azért szükséges, hogy egy későbbi időpontban visszakereshessük egy adott személy e-mail címével történő (esetleges) visszaélést, és így ez az adatkezelő tevékenységének jogi biztonságát is szolgálja.

 

A hírlevélre való feliratkozás keretében gyűjtött személyes adatok kizárólag a hírlevél kiküldése céljából kerülnek felhasználásra. A hírlevél előfizetői továbbá e-mailben is tájékoztathatók, amennyiben ez a hírlevél szolgáltatás működtetéséhez vagy az arra vonatkozó regisztráláshoz szükséges. Ilyen eset például a hírlevél ajánlatában jelentkező változások vagy a technikai adottságokban történő módosulások.

 

A hírlevélszolgáltatás keretében gyűjtött személyes adatok nem kerülnek továbbításra harmadik fél számára.

 

A hírlevelünkre történő előfizetést az adott személy bármikor felmondhatja. A személyes adatok mentésébe történő beleegyezés, amelyet az adott személy adott cégünk részére a hírlevélkiküldés kapcsán, bármikor visszavonható. A beleegyezés visszavonására minden hírlevélben található egy megfelelő link. A leiratkozás lehetséges továbbá közvetlenül a hírlevélküldésért felelős adatkezelő internetoldalán, illetve a felelős adatkezelő más módon történő tájékoztatásával.

 

Inxmail

A jelen weboldal az Inxmail szolgáltatásait használja a hírlevelek kiküldéséhez. A szolgáltató az Inxmail GmbH (Wentzingerstraße 17, 79106 Freiburg, Németország).

Az Inxmail olyan szolgáltatás, amely többek között megszervezi és elemzi a hírlevelek kiküldését. Az Ön által a hírlevél vonatkozásában megadott adatokat azonban kizárólag a LAPP németországi szerverein tároljuk.

 

Profilkezelési oldal

A „profilkezelési” weboldal egyike a személyre szabott weboldalaknak. Az oldal az INXMAIL hírlevél eszköz segítségével érhető el. A személyre szabott weboldalra a címzett csak közvetett módon, azaz egy megfelelő linkre való kattintással tud eljutni. Az adott link titkosított adatokat tartalmaz a címzettről úgynevezett online paraméterek formájában. Itt az adott címzettnek minden, az INXMAIL-en elmentett (marketing célokra szolgáló) adata megjelenik. Amikor a címzett a linkre kattint, ezek a paraméterek feldolgozás céljából továbbításra kerülnek a weboldalnak. Így biztosítható, hogy a leiratkozás megerősítését, illetve adatok megadását valamely közvéleménykutatáshoz vagy egy adott profilhoz valóban csak a hírlevél bejelentkezett címzettje tudja végrehajtani.

A LAPP így nyújt lehetőséget minden személynek / a marketing információk/hírlevelek stb. címzettjeinek arra, hogy tájékozódjanak a személyes adatokról, megváltoztassák azokat, valamint fel- és leiratkozzanak a különböző hírlevelekre.

 

Jogalap

Az adatkezelés az Ön beleegyezésén alapszik (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk, (1) bekezdés a) pontja). Beleegyezését bármikor visszavonhatja. A már lezárt adatfeldolgozási folyamatok jogszerűségét a visszavonás nem érinti.

 

Tárolási időtartam

Az Ön által a hírlevélküldés kapcsán megadott adatokat a hírlevélről történő leiratkozásig tároljuk, majd azt követően töröljük szervereinkről. Az egyéb célokból nálunk tárolt adatokat (pl. E-shophoz megadott e-mail címek, konfigurációk stb.) ez nem érinti.

 

13. §: Econda weboldal optimalizálása

 

A jelen weboldal igényekhez igazított kialakítása és optimalizálása érdekében az econda GmbH (Zimmerstraße 6, 76137 Karlsruhe, Németország; http://www.econda.de) megoldásai és technológiái álnevesített adatokat gyűjtenek és mentenek, majd ezekből az adatokból felhasználói profilokat képeznek álnevek felhasználásával.

 

Az econda már az adatok gyűjtése során anonimizálja az adatokat az IP-cím rövidítésével, így rendeltetésszerű használat esetén a konkrét felhasználóhoz történő hozzárendelés az econda révén nem lehetséges. Az anonimizált adatok az econda szerverén (kizárólag Németországban) maradnak, azokat kizárólag cégünk tekintheti meg. Ezek az aggregált adatok lehetővé teszik számunkra például a felhasználói forgalom és kattintási útvonalak elemzését anélkül, hogy azokat konkrét felhasználóhoz rendelnénk hozzá.

 

A megnyitott weboldalak sütik segítségével ismerik fel az újból bejelentkező internetböngészőt. A felhasználói profilokat a látogató kifejezett hozzájárulása nélkül nem vetjük egybe az álnévhez tartozó adatokkal. Különösen az IP-címeket tesszük felismerhetetlenné a beérkezést követően, így a felhasználói profilok hozzárendelése az IP címhez nem lehetséges. A jelen weboldal látogatói tiltakozhatnak az adatok fentiek szerinti jövőbeni gyűjtése és mentése ellen (https://www.econda.de/widerruf-zur-datenspeicherung/).

 

Az adatok tíz (10) év időtartamra kerülnek mentésre.

Az econda adatvédelmével kapcsolatban további információkat az alábbi linken olvashat: https://www.econda.de/service/datenschutz/.

 

Matomo (korábban PIWIK) – szervo konfigurátor

 

A szervo konfigurátorunkhoz a Matomo (korábban PIWIK) nyílt forráskódú szoftvert használjuk felhasználóink böngészési magatartásának elemzésére. A szoftver a felhasználó gépébe sütit helyez el (a sütiket ld. fent). A jelen weboldal egyes oldalaira való belépés esetén az alábbi adatok kerülnek mentésre:

  1. A felhasználó által használt behívórendszer IP-címének utolsó két byte-ja
  2. A megnyitott oldal
  3. A felhasználó kiindulási oldala (hivatkozás)
  4. A weboldalról megnyitott aloldalak
  5. A weboldal böngészésével töltött idő
  6. A weboldal böngészésének gyakorisága

A szoftver kizárólag weboldalunk szerverein fut. A felhasználó személyes adatait is egyedül ott mentjük. Az adatok harmadik fél számára nem kerülnek továbbításra. A szoftver a beállítása révén nem menti el teljes egészében az IP-címet, csupán az IP cím két byte-ját kitakarva (pl.: 192.168.xxx.xxx). Ezáltal a rövidített IP-címet már nem lehet a hívó számítógéphez hozzárendelni.

 

A személyes adatok kezelésének jogi alapját az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés f) pontja képezi.

 

A felhasználó személyes adatainak kezelése teszi számunkra lehetővé a felhasználó böngészési magatartásának elemzését. A kinyert adatok kiértékelésével képesek vagyunk weboldalunk egyes komponenseinek használatáról információkat összeállítani. Ez pedig abban van segítségünkre, hogy weboldalunkat és annak felhasználóbarát jellegét folyamatosan tökéletesítsük. Ebből a célból jogos érdekünk fűződik ahhoz, hogy az adatokat az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés f) pontja szerint gyűjtsük. Az IP-cím anonimizálása révén figyelembe vesszük a felhasználó személyes adatainak védelmére irányuló érdekeit.

 

Az adatokat pedig azonnal töröljük, amint azokra a rögzítés céljaiból már nincs szükségünk. A mi esetünkben erre tíz (10) év elteltével kerül sor.

 

A sütiket a felhasználó számítógépe menti el és küldi el oldalunk számára. Ezért Ön mint felhasználó teljes mértékben ellenőrizheti a sütik felhasználását. Kikapcsolhatja vagy korlátozhatja a sütik elküldését azáltal, hogy megfelelően megváltoztatja internetböngészőjének beállításait. A már mentett sütiket is bármikor törölheti. A törlés azonban automatikusan is történhet. Amennyiben sütiket kapcsol ki weboldalunkon, akkor előfordulhat, hogy weboldalunk egyes funkciói bizonyos körülmények között nem fognak teljes egészében működni.

 

Felhasználóinknak weboldalunkon felkínáljuk az elemzés alapján meghatározott Opt-Out lehetőséget. Ehhez követnie kell a megfelelő linket. Ezáltal egy további süti kerül az Ön rendszerébe, amely jelzi a mi rendszerünk számára, hogy ne mentse a felhasználó adatait. Amennyiben a felhasználó az Opt-Out sütit időközben törli a saját rendszeréből, akkor azt ismét be kell állítani.

A Matomo szoftver adatvédelmi beállításaival kapcsolatos további információkat az alábbi linken talál:

https://matomo.org/docs/privacy.

 

14. §: Userlike:

 

Amennyiben a weboldalon keresztül chat funkcióval lép velünk kapcsolatba, az a Userlike UG (Probsteigasse 44–46, 50670 Köln, Németország) (korlátolt felelősségű) vállalat online Userlike chat szoftverével történik. A Userlike sütiket, azaz az Ön számítógépére mentett szövegfájlokat használ, amelyek valós idejű chatet tesznek lehetővé cégünk és Ön között a weboldalon.

Ezzel összefüggésben felhívjuk figyelmét, hogy a chat alkalmával önkéntesen rendelkezésre bocsátott adatokat kérésének feldolgozásához, valamint statisztikai célokra is felhasználjuk, mentjük. Csupán a chat protokoll kerül mentésre. Az abban lévő adatokat a weboldalon böngésző felhasználó személyes azonosítására vagy egyéb célokra, így elsősorban reklámra használjuk. A chat naplóját egy (1) év elteltével töröljük.

 

15. §: Szervo konfigurátor és EPIC házkonfigurátor

 

A konfiguráció tekintetében a szükséges adatok mennyiségét az adatminimalizálást figyelembe véve a lehető legjobban csökkentettük. A kötelező mezők megadása szükséges csak, ezek alapján tudunk személyre szabott ajánlatot készíteni. A konfigurátorban megadott adatokat kizárólag a kért ajánlat elkészítése, elküldése és egyeztetése során használjuk fel.

 

16. §: Lánckonfigurátor, LWL optikai szálak/FO Fiber Optic konfigurátor

 

A konfigurátoron kívül a weboldalon található egy lánckonfigurátor, valamint egy LWL optikai szál/FO Fiber Optic konfigurátor. A szükséges adatokat itt is a lehető legjobban behatároltuk az adatminimalizálást figyelembe véve. Csak a kötelező mezők megadása szükséges, ezek alapján tudunk személyre szabott ajánlatot készíteni. A konfigurátorban megadott adatokat kizárólag a kért ajánlat elkészítése, elküldése és egyeztetése során használjuk fel.

 

A felhasználói fiók létrehozásához az alábbi adatok szükségesek:

  • Megszólítás
  • Vezetéknév
  • Keresztnév
  • E-mail cím
  • Cégnév
  • Ország
  • Város/irányítószám
  • Utca/házszám/kiegészítés

 

A felhasználói fiók (LAPP-ID) létrehozása a konfigurátor használatához szükséges.

A konfigurátorban szereplő adatokat az Ön által megadott országban működő LAPP vállalatnak adjuk tovább. Azt, hogy ez melyik társaság, azt alábbi linken tudja megnézni:

https://www.lappgroup.com/de.html

Az Ön által a lánckonfigurátorban megadott adatok címzettje ezen kívül a szolgáltatónk:

SOTEHA srl a Socio Unico

Székhely: Via Ticino, 6, 20095 Cusano Milanino (MI)

Postacím: Via Zucchi, 39/C, 20095 Cusano Milanino (MI).

 

A szolgáltató szervere az EU-ban található (Data Center Verizon Business, Pero [MI], Olaszország).

A LWL optikai szál/FO Fiber Optic konfigurátor kapcsán az adatokat adott esetben az alábbi szolgáltatóhoz továbbítjuk: Encoway GmbH (Buschhöhe 2, 28357 Bréma, Németország).

 

A mentett adatok terjedelme annak a célnak az eléréséhez igazodik, hogy személyre szabott ajánlatot készíthessünk és azt egyeztethessük Önnel.

Amennyiben az adatokra már nincs szükség, töröljük őket. Ezen túlmenően csak akkor mentünk el adatokat, amennyiben az kereskedelmi vagy adójogi előírások alapján szükséges.

Az adatok mentésének jogi alapját az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés b) pontja képezi, amennyiben a lehetséges szerződés előkészítéséről van szó, egyébként a 6. cikk, (1) bekezdés f) pontja a mérvadó például az egyéb ajánlatkérések megválaszolására.

 

Az LWL optikai szál/FO Fiber Optic konfigurátor kapcsán alábbi sütiket használjuk:

 

Feltétlenül szükséges sütik

  • Süti alcsoport
  • Sütik
    •  JSESSIONID
    • Nginxp_fe
  • Alkalmazott sütik
    • 1st Party
    • 3rd Party
  • Érvényességi időtartama
    • Munkamenetfüggő
    • 1 nap
       

Teljesítménysütik

  • Süti alcsoport
    • Lapp.com
  • Sütik
    • emos_jcvid
  • Alkalmazott sütik
    • 1st Party
  • Érvényességi időtartama
    • 730 nap
       

17. §: E-Shop adminisztrátorok vállalati ügyfeleknél

 

A LAPP e-Shop lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalati ügyfelek kapcsolattartó személyként adminisztrátorokat nevezzenek ki. Az adminisztrátor jogosult fiókokat létrehozni a kollégák számára, valamint jogosultságokat adni nekik. A LAPP ezeknek a személyeknek különösen szeretné felhívni a figyelmét a személyes adatok kezelésében rájuk háruló felelősségre. Kérjük, hogy az adatokkal és a hozzá kapcsolódó jogokkal körültekintően és korrekt módon járjon el. A LAPP feltételezi, hogy az adminisztrátorok valamennyi adatvédelmi előírást betartják.

 

A többi fiók tulajdonosa tudomásul veszi, hogy létezik a fenti jogokkal felruházott adminisztrátor. Ha egy ilyen adminisztrátort kineveznek a vállalatnál, a többi fiók tulajdonosa hozzájárul ahhoz, hogy az adott személy fiók létrehozásában, kezelésében, valamint használatában részt vegyen.

 

18. §: Adatvédelmi útmutatások a GoToWebinar-ral megvalósuló webinar-okhoz

 

A webinar-ok videós online szemináriumok. Ahhoz, hogy a LAPP interneten keresztül webinar-okat tudjon szervezni, a cég a LogMeIn Ireland Limited (The Reflector, 10 Hanover Quay, Dublin 2, D02R573, Ír Köztársaság) GoToWebinar szoftverét használja. Ennek a szolgáltatásnak az adatkezelője a LogMeIn Ireland. A LogMeIn adatvédelmi nyilatkozatát az alábbi linken találja: https://www.logmeininc.com/de/legal/privacy.

 

A bejelentkezés során a kötelező mezőkben az alábbi adatokat kell megadni: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, postai irányítószám, ország, cégnév. A webinar-ra való bejelentkezéshez a fenti adatokat a GoToWebinar oldalán kell megadni, amelyhez weboldalunkon talál linket. Amennyiben részt vesz egy webinar-on, a regisztrációs adatokon kívül tájékoztatást kapunk a webinar szolgáltatójától a részvétel időtartamáról, a webinar iránti érdeklődésről, a feltett kérdésekről, illetve az azokra adott válaszokról a további ügyfélszolgálati munka és a webinar-ok további fejlesztése céljából.

 

A webinar az Ön és a GoToWebinar között létrejött titkosított kapcsolaton keresztül látogatható. A hang- és képi információkat a LAPP csak akkor rögzíti, amennyiben arra a cég a webinar kezdete előtt nyomatékosan felhívja a figyelmet. Ha a webinar keretein belül kérdéseket tesz fel, azok szintén rögzítésre kerülnek, és a webinar későbbi megtekintése során láthatóak. Amennyiben ezt el kívánja kerülni, a kérdéseit utólag, e-mailben tegye fel. A webinar alatt és után a GoToWebinar statisztikai adatokat gyűjt; további részleteket a fent hivatkozott adatvédelmi nyilatkozatban talál. Ön nem jogosult a webinar-ról feljegyzéseket vagy képernyőképeket készíteni.

 

Az adatkezelés alapja az Ön általi regisztráció (általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk (1) bekezdés b) pontja), valamint a jogos érdek (6. cikk, (1) bekezdés f) pontja). Célunk a webinar-ok fejlesztése és az ügyfeleink érdeklődésével kapcsolatos információk gyűjtése.

 

Részvételét a webinar-on bármikor megszakíthatja, ehhez csak be kell zárnia böngészőjének ablakát vagy a GoToWebinar programot és az applikációt.

 

19. §: A személyes adatok tárolásának időtartama

 

Eltérő előírás hiányában a törvényben meghatározott megőrzési időtartamnak megfelelően mentjük el személyes adatait. Ennek a határidőnek a lejártát követően töröljük az adatokat, amennyiben azok már nem szükségesek a szerződés teljesítéséhez vagy annak előkészítéshez.

 

20. §: Személyes adatok rendelkezésre bocsátására vonatkozó törvényi és szerződéses előírások

 

A személyes adatok rendelkezésre bocsátását többek között adóelőírások, törvények határozzák meg, illetve származhat a szerződésben kikötött szabályozásokból is (pl. szerződéses partnerekre vonatkozó adatok). A szerződés megkötésekor szükség lehet arra, hogy az adott személy személyes adatokat bocsásson rendelkezésünkre, amelyeket aztán kezelnünk kell. Az érintett fél például köteles személyes adatokat kiadni részünkre, ha a cégünk szerződést köt vele. A személyes adatok rendelkezésre bocsátásának megtagadása azzal járna, hogy az adott személlyel nem lehetne megkötni a szerződést. A személyes adatok rendelkezésre bocsátása előtt az érintett személynek kapcsolatba kell lépnie munkatársunkkal. Munkatársunk tájékoztatja az érintett személyt arról, hogy a személyes adatok rendelkezésre bocsátását törvény vagy szerződés írja elő, vagy azok a szerződés megkötéséhez szükségesek, továbbá arról, hogy adott-e a kötelezettség a személyes adatok rendelkezésre bocsátására, és hogy milyen következményekkel jár, ha nem adja meg személyes adatait.

 

21. §: Automatizált döntéshozatal

 

Automatizált döntéshozatal és profilalkotás nem történik.

 

22. §: A személyes adatok kezelésének jogi alapja

 

Az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés a) pontja nyújtja a jogalapot adatkezelési folyamatainkhoz, amelyek során beleegyezést kérünk az adott kezelési célhoz, így kiváltképpen a hírlevélre való bejelentkezéshez. Amennyiben a személyes adatok kezelése olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelynél a szerződő fél az érintett személy, így például áruk szállításához vagy szolgáltatások, illetve ellenszolgáltatások nyújtásához szükséges adatkezelési folyamatok esetén, az adatok kezelése az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés b) pontján alapszik. Ugyanez a jogalap érvényes azokra az adatkezelési folyamatokra is, amelyek a szerződés megkötését megelőző intézkedések végrehajtásához kapcsolódnak, így például termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos ajánlatkérések esetén. Amennyiben társaságunkat jogszabály kötelezi a személyes adatok kezelésére, mint például adózási kötelezettségek teljesítése esetén, az adatkezelés az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés c) pontján alapszik.

 

23. §: Általános adatvédelmi rendelet, 6. cikk, (1) bekezdés f) pontja szerinti jogalap az adatkezelés jogos érdekére vonatkozóan

 

Az adatkezelési folyamatok alapja az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk (1) bekezdés f) pontja. Ez a jogalap érvényes azokra az adatkezelési folyamatainkra, amelyek a 14. §-ban megadott jogalapok egyikének hatálya alá sem tartoznak, amennyiben az adatkezelés társaságunk vagy harmadik fél jogos érdekének megőrzéséhez szükséges és az érintett személyek érdekei, alapjogai és alapvető szabadságjogai nem erősebbek. Jogos érdekből kell kiindulni, ha az érintett személy az adatkezelő ügyfele (általános adatvédelmi rendelet, (47) preambulumbekezdés, 2. mondat).

Ha a személyes adatok kezelése az általános adatvédelmi rendelet 6. cikk, (1) bekezdés f) pontján alapszik, jogos érdekünknek üzleti tevékenységünk végrehajtása számít.

 

24. §: További információk

 

Az ügyfél tisztában van azzal, hogy az interneten történő adatátvitel esetén a technika jelenlegi állása szerint az adatvédelem nem mindig biztosítható teljes mértékben. Az ügyfél így maga gondoskodik az általa az interneten továbbított adatok biztonságáról. Ebből kifolyólag az érintett személy jogosult a személyes adatokat más módon, például telefonon megadni.

 

A LAPP a technikai fejlődés jelenlegi állapotának megfelelően megtesz minden szükséges műszaki és szervezeti biztonsági intézkedést, hogy megelőzze a személyes adatok elvesztését vagy az azokkal történő visszaélést.

A bizalmas információkat lehetőség szerint SSL-tanúsítvánnyal kódolva továbbítjuk HTTPS-protokoll segítségével.

 

A LAPP számára nagyon fontos az ügyfelei bizalma. Ezért a LAPP ezért örömmel válaszol a személyes adatok feldolgozásával kapcsolatban felmerülő kérdésekre. Ha bármilyen kérdése van, amelyre a jelen adatvédelmi nyilatkozat nem tér ki, vagy egy bizonyos témában részletesebb információra van szüksége, kérjük, forduljon az adatvédelmi kapcsolattartóhoz az alábbi címen: christian.fischboeck(at)lappaustria.at.